FOLLOW US: facebook twitter

Αγωνία για την Τελετή Αφής

Ημερομηνία: 23-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτισμός

Η επερχόμενη κακοκαιρία αλλάζει τα σχέδια της ΕΟΕ – Έκτακτη πρόβα χθες στον αρχαιολογικό χώρο – Σχεδιασμός για τελετή σε κλειστό χώρο.

Περισσότερο αναγκαία από ποτέ είναι η επίκληση της Πρωθιέρειας σε αυτή την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκ Τσάνγκ 2018. Οι προγνώσεις του καιρού δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικές και όλοι ελπίζουν σε ένα θαύμα για να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία.

Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, κάνουν παράλληλο σχεδιασμό, ένα “plan b”, για την περίπτωση που η κακοκαιρία επηρεάσει την τέλεση του τελετουργικού και δεν επιτρέψει την Τελετή Αφής να πραγματοποιηθεί στο Ναό της Ήρας.

Ο καιρός από την άλλη είναι πολύ πιθανό να επιτρέψει να πραγματοποιηθεί η γενική πρόβα της Δευτέρας, όχι όμως και την Τελετή της Τρίτης, χωρίς όμως να αποκλείεται και αυτό, έστω και με βαριά συννεφιά. Άλλωστε για λόγους ασφαλείας ήδη από τις δοκιμές που έχουν γίνει, έχει ληφθεί με την διαδικασία που ακολουθείται, ιερό φως της Ολυμπίας για να προσφερθεί στους εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Ν. Κορέας.

Άλλωστε σε αυτό το πλαίσιο έγινε και χθες το μεσημέρι στις δύο έκτακτη πρόβα με το χαρακτήρα της γενικής δοκιμής, στην περίπτωση που ο καιρός δεν το επιτρέψει σήμερα, αλλά βελτιωθεί την Τρίτη… Την γενική αυτή δοκιμή παρακολούθησαν και ο πρόεδρος με τα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ που βρίσκονται στην Αρχ. Ολυμπία στο πλαίσιο της προώθησης της εκεχειρίας.

Πρόβες σε κλειστούς χώρους

Η Άρτεμις Ιγνατίου μαζί με την ομάδα της πραγματοποιούν πρόβες και σε κλειστούς χώρους, τις τελευταίες ημέρες όπου έγιναν γνωστές οι προβλέψεις του καιρού. Στην ΕΟΕ εξετάζουν τις πιθανές λύσεις. Χώρους όπου θα μπορεί να γίνει έστω και με κάποιες αλλαγές το τελετουργικό, αλλά θα χωρέσουν οι επίσημοι προσκεκλημένοι και οι εκπρόσωποι του Τύπου.

Οι επιλογές είναι περιορισμένες, αλλά μέχρι τώρα έχουν ακουστεί το αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου, η κεντρική αίθουσα αυτού (έχει συμβεί κάτι ανάλογο στο παρελθόν στο Σύγγρειον), όμως πιθανά να μην καλύπτονται οι ανάγκες για τους καλεσμένους. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει συζητηθεί και η λύση των εγκαταστάσεων της ΔΟΑ. Το συνεδριακό κέντρο Δημήτριος Βικέλας, ίσως αποτελέσει τελικά την εναλλακτική λύση για την τελετή – διαφοροποιημένη σε κάποια σημεία –

Μένει πλέον ο Απόλλωνας να κάνει έστω και μισό θαύμα για να μην υπάρξει βροχή και να πραγματοποιηθεί η τελετή κανονικά, έστω και με συννεφιά, με το φως να έχει ανάψει μερικές μέρες πριν…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος