FOLLOW US: facebook twitter

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Eν αναμονή στον Κάμπο και πιέσεις για αντι-μπλόκο

Ημερομηνία: 06-02-2017 | Συντάκτης:

agrotes-trakter-mploko

Δυστοκία παρουσιάζεται στην συγκρότηση νέου μπλόκου στην περιοχή του Κάμπου και κυρίως σε αυτό της Βουπρασίας. Το Σαββατοκύριακο κατέβηκαν στους δρόμους τα τρακτέρ από τη Βάρδα και τη γύρω περιοχή, όχι όμως μαζικά και στα Λεχαινά. Αγρότες που συμμετέχουν στο συντονιστικό για τη συγκρότηση του μπλόκου, κάνουν λόγο για παρεμβάσεις από άλλα πρόσωπα της περιοχής, ώστε να μην υπάρξει δεύτερο μπλόκο στην Ηλεία.

Από προχθές ξεκίνησαν οι διεργασίες και τα πρώτα τρακτέρ βγήκαν στην περιοχή της Βάρδας. Χθες δεν ελήφθη κάποια απόφαση καθώς δεν κατέβηκαν ακόμα τρακτέρ στην περιοχή των Λεχαινών σε προσυγκέντρωση. Κάτι που καλώς εχόντων των πραγμάτων ίσως γίνει σήμερα. Μετά τις προσυγκεντρώσεις οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν ανοιχτή γενική συνέλευση στη Βάρδα, όπου θα μεταφερθούν τα τρακτέρ της περιοχής στον κόμβο της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου,  για να αποφασιστεί το μέλλον και η μορφή των κινητοποιήσεων και σε αυτή την πλευρά.

Από τη στιγμή που δεν επιτεύχθηκε η άμεση συσπείρωση των αγροτών στην περιοχή οι κινητοποιήσεις δεν ξεκινούν με αποκλεισμό στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, αλλά με συμβολικές καταλήψεις σε υπηρεσίες όπως η ΔΟΥ Αμαλιάδας. Ο εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών της βόρειας Ηλείας Ανδρέας Σπατιώτης κάλεσε τους αγρότες να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις και ξεκαθάρισε πως πλέον εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση το σύνθημα είναι «ή τώρα ή ποτέ»…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος