FOLLOW US: facebook twitter

Αγιασμός στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας: Ευκαιρία ζωής με όπλο τη γνώση…

Ημερομηνία: 28-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

agiasmos-sxoleio-2eukairias4Τον καθιερωμένο Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2016-17, τέλεσε στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, ευχόμενος καλή και δημιουργική χρονιά. Ο Διευθυντής του σχολείου κ.Αγγελόπουλος καλωσόρισε τους εκπαιδευόμενους και ευχήθηκε καλή χρονιά, με πνεύμα φιλίας και συνεργασίας.

agiasmos-sxoleio-2eukairias1

(Χοροστατούντος του θεοφιλεστάτου επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου, τελέστηκε ο αγιασμός στο Σ.Δ.Ε Πύργου. Συλλειτούργησαν οι ιερείς π. Θεόδωρος και π. Γρηγόριος)

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, μετά την τέλεση του Αγιασμού, επιβράβευσε τους μαθητές για την απόφασή τους να έρθουν στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας και να συνεχίσουν τη μόρφωσή τους.

“Όπως οι μαθητές στις Πανελλήνιες εξετάσεις έχουν στόχους, όπως οι αθλητές που τίμησαν την πατρίδα μας στους Ολυμπιακούς αγώνες υψώνοντας έξι φορές την Ελληνική σημαία στον ιστό, είχαν στόχους και τους κέρδισαν, έτσι και σεις στο στάδιο της παιδείας που αγωνίζεσθε, να βάλετε στόχο τη γνώση και την καλλιέργεια της ψυχής” είπε ο Θεοφιλέστατος κ. Αθανάσιος.

Μίλησε για τη μόρφωση που επιτυγχάνεται μέσω της παιδείας η οποία διαμορφώνει τον ψυχικό και το πνευματικό κόσμο του ανθρώπου. Επικαλέσθηκε τη σοφία των αρχαίων προγόνων μας, που θεωρούσαν τη μόρφωση βασικό στοιχείο για την εξέλιξη και την πρόοδο του ανθρώπου, μέσα από αναφορές στον Πλάτωνα και το Σωκράτη. Ζήτησε από τους εκπαιδευόμενους να εμπιστευτούν τους εκπαιδευτές τους οι οποίοι προσπαθούν να «φυτεύσουν στην ψυχή τους» ότι καλύτερο υπάρχει.

agiasmos-sxoleio-2eukairias2

(Ο διευθυντής του σχολείου, ο εκπαιδευτής κ. Βασίλης Ηλιόπουλος και εκπαιδευόμενοι, παρακολουθούν την τελετή του αγιασμού στο Σ.Δ.Ε για τη σχολική χρονιά 2016-17)

Καλωσόρισμα και ευχές Διευθυντή

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής του σχολείου ευχαρίστησε όλους όσους ήρθαν σε αυτή τη σεμνή τελετή και καλωσόρισε τους νέους και παλιούς εκπαιδευόμενους. Αναγνώρισε την προσπάθεια που κάνουν να έρθουν στο σχολείο, παρόλα τα καθημερινά προβλήματα (κούραση, απόσταση, έλλειψη χρόνου, οικογενειακές υποχρεώσεις κτλ) που αντιμετωπίζουν οι ενήλικοι. “Το σχολείο αυτό θα σας δώσει μια Δεύτερη Ευκαιρία στη μόρφωση, με μαθήματα που είναι προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας. Θα σας βοηθήσει μέσα από εκδηλώσεις και δραστηριότητες, να αναβαθμίσετε τις γνώσεις, τις ικανότητες και την προσωπικότητά σας. Θα σας μάθει πράγματα από την τοπική κοινωνία και την αγορά εργασίας”, τόνισε. Υποσχέθηκε να βοηθήσει τους εκπαιδευόμενους στις διάφορες δυσκολίες. Κάλεσε όλους να είναι αγαπημένοι και ενωμένοι, να αισθάνονται φίλοι και να γίνουν μια δυνατή  ομάδα.

Ακολούθησε μικρό μπουφέ για το καλό της νέας χρονιάς και μετά οι «μαθητές» μπήκαν σε μια διαδικασία αλληλογνωριμίας. Στο τέλος οι εκπαιδευόμενοι του Β’ κύκλου ξενάγησαν τους νέους στους χώρους του σχολείου και στο Εργαστήριο Πληροφορικής. Στο πλαίσιο της υποδοχής των νέων εκπαιδευομένων στα Σ.Δ.Ε., διεξάγονται εκδηλώσεις και δραστηριότητες που σκοπό έχουν την ομαλή σύνδεση των νέων με τους παλιούς αλλά και με το σχολείο. Για το Σ.Δ.Ε. Πύργου, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να γίνει α) προβολή των δραστηριοτήτων του σχολείου της περασμένης χρονιάς, β) παρουσίαση των σχεδίων δράσης -projects και γ) ομαδική δραστηριότητα γνωριμίας και συνεργασίας: “κολλάζ απόψεων” .

agiasmos-sxoleio-2eukairias3

(Γνωριμία παλιών και νέων μαθητών: Ο Νεκτάριος (Α΄ Κύκλος) σκεφτικός, εξετάζει αυτά που λέει η κα. Φωτεινή του Β΄ κύκλου , ενώ άλλοι εκπαιδευόμενοι παρακολουθούν)

Οι εγγραφές συνεχίζονται

Με δύο κύκλους φοίτησης ξεκινά τη λειτουργία του το Σ.Δ.Ε. Πύργου. Στο Β’ κύκλο θα φοιτήσουν 12 εκπαιδευόμενοι, ενώ για τον Α’ κύκλο υπάρχουν ήδη 22 νέοι μαθητές. Οι εγγραφές στο σχολείο συνεχίζονται και μέσα στον Οκτώβριο. Το σχολείο απευθύνεται σε ενηλίκους που έχουν Απολυτήριο Δημοτικού και μετά από φοίτηση δύο χρόνων, τους προσφέρει Απολυτήριο Γυμνασίου. Με τρεις εκπαιδευτές θα αρχίσει η σχολική χρονιά, εωσότου το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. τοποθετήσει τους ωρομισθίους. Λειτουργεί απογευματινές ώρες, 4:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ, στη Διεύθυνση: 2ο Χλμ. Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας (Αλφειού), κτίριο 1ου ΕΠΑ.Λ. (και Δ.Ι.Ε.Κ.) στον Πύργο. Τηλέφωνο & FAX: 26210-20.350, Τηλέφωνο έκτακτης επικοινωνίας: 693.65.25.428.

Email: sdepyr@sch.gr  Ιστοσελίδα-Ιστότοπος: http://sde-pyrgou.ilei.sch.gr 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος