FOLLOW US: facebook twitter

Ήταν ανάγκη να φθάσει ο κόμπος στο χτένι…

Ημερομηνία: 28-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

«Έγινε μια πολύ καλή συνάντηση» δήλωσε χθες ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Στο τραπέζι τέθηκαν νέες προτάσεις» πρόσθεσε και παρέπεμψε στις αποφάσεις που θα ανακοίνωνε η Ομοσπονδία μετά την συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής.

Ευλόγως  έσπευσα να πληροφορηθώ ποιες ήταν οι νέες προτάσεις της κυβέρνησης που εκ πρώτης όψεως τουλάχιστον διεφάνει ότι μπορεί να άλλαζαν το κλίμα.  Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες η πρώτη πρόταση ήταν η κατάργηση του ορίου ηλικίας. Μόλις προχθές ο υπουργός προέβλεπε όριο ηλικίας στις μέσω ΑΣΕΠ προσλήψεις τα 45 και τα 50 έτη. Λες και οι άνω των 50 ετών συμβασιούχοι παύουν να έχουν ανάγκη για δουλειά ή κρίνονται ανίκανοι προς τούτο. Δεύτερη πρόταση να υπάρξει πρόβλεψη ότι όσοι δήμαρχοι δεν προχωρήσουν στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού να μην μπορούν να υλοποιούν την αποκομιδή απορριμμάτων παρά μόνο με τα υφιστάμενα σήμερα μέσα. Κάτι που εμμέσως πλην σαφώς αποτρέπει την εκχώρηση του έργου σε ιδιώτες.

Τρίτη πρόταση η «λογική μοριοδότηση» 17 μορίων ανά μήνα (και έως 24 μήνες) προϋπηρεσίας σε αντίστοιχες θέσεις καθαριότητας των ΟΤΑ. Παράλληλα να προσμετράτε στη μοριοδοτηση και τυχόν προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα με βάθος 5ετίας.

Τρεις απλές προτάσεις που μπορεί να μην διασφαλίζουν απόλυτα ότι οι σημερινοί εργαζόμενοι θα είναι αυτοί που θα προκριθούν με βάση τα κριτήρια του ΑΣΕΠ αλλά σε κάθε περίπτωση προβλέπεται γι αυτούς ένα «προνομιακό» περιβάλλον.

Και αναρωτιέμαι πάλι εύλογα. Ήταν ανάγκη να φτάσει ο κόμπος στο χτένι για να βρεθεί κοινός τόπος; Δεν μπορούσε ο υπουργός να έχει καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους εργαζομένους και να λυθεί- πριν γίνει- ο γόρδιος δεσμός;

Τελικά όλα είναι θέμα νοοτροπίας και διαλόγου.

Να τρωγόταν και κομμάτι…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος