FOLLOW US: facebook twitter

Έως τις 30 Ιουνίου το επόμενο πακέτο πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ημερομηνία: 08-06-2018 | Συντάκτης:

Με υπόλοιπα ενιαίας και συνδεδεμένων 2017, ενστάσεις βάμβακος και λοιπά καθεστώτα ενίσχυσης

Με καταληκτική ημερομηνία βάσει κοινοτικών κανονισμών για τις εναπομείνασες πληρωμές που αφορούν στα διάφορα καθεστώτα ενίσχυσης για το 2017 την 30η Ιουνίου 2018 πορεύονται για το επόμενο μεγάλο πακέτο πληρωμών οι διοικούντες τον αρμόδιο οργανισμό (ΟΠΕΚΕΠΕ) του υπουργείου. Δεδομένου ότι η 30η Ιουνίου πέφτει ημέρα Σάββατο, οι τελευταίες πληροφορίες και ενδείξεις συγκλίνουν, πως οι πιστώσεις θα πραγματοποιηθούν, όπως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις στο τέλος του μήνα, με πιθανότερη ημέρα πληρωμής, αυτήν της Παρασκευής 29 Ιουνίου. Πάντως, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι σε θέση σήμερα να προσδιορίσουν το ύψος των πιστώσεων αυτή την ώρα, κάτι που θα φανεί την εβδομάδα από τις 25-29 Ιουνίου.

Όπως αναφέρουν στελέχη του οργανισμού μιλώντας στον ΑγροΤύπο «η τελευταία αυτή πληρωμή θα περιλαμβάνει όλες τις εκκρεμότητες που αφορούν την ενιαία ενίσχυση του 2017, τις ενστάσεις για την ειδική ενίσχυση βάμβακος, καθώς επίσης και υπόλοιπα συνδεδεμένων του 2017, που δεν έχουν καταβληθεί για διάφορους λόγους

Πληρωμές νέων γεωργών του 2014

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρουν, σε σχέση με τους νέους γεωργούς του 2017 «υπάρχει ήδη μια καλή ροή πληρωμών για τους δικαιούχους».

Για το ίδιο θέμα που εξακολουθεί να απασχολεί αρκετό κόσμο, «σύµφωνα µε ενηµέρωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία έχει διαβιβαστεί στις ∆ιευθύνσεις Αγροτικών Υποθέσεων των Αποκεντρωµένων ∆ιοικήσεων, η εξατοµίκευση του έτους 2017 µπορεί να χρησιµοποιηθεί, προκειµένου να γίνουν οι απαραίτητες διασταυρώσεις για την πληρωµή των δικαιούχων. Ήδη, οι ∆ιευθύνσεις Αγροτικών Υποθέσεων στέλνουν αιτήµατα για πληρωµή. Ως προς τον προγραµµατισµό των πληρωµών, σηµειώνεται ότι όσα αιτήµατα βρίσκονται στις ∆ιευθύνσεις Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής (∆ΑΟΚ) – ∆ιευθύνσεις Αγροτικών Υποθέσεων (∆ΑΥ) και έχουν πληρότητα, προωθούνται για πληρωµή. Πληροφοριακά αναφέρεται ότι οι φάκελοι πληρωµής δεύτερης και τρίτης δόσης της Πρόσκλησης του 2014 για το προαναφερθέν Μέτρο, οι οποίοι έχουν διαβιβαστεί από τις Αποκεντρωµένες ∆ιοικήσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ, έχουν πληρωθεί και δεν υπάρχουν εκκρεµότητες».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος