FOLLOW US: facebook twitter

Έως την Παρασκευή με το καλό η εξόφληση του τσεκ

Ημερομηνία: 12-12-2017 | Συντάκτης:

Ο αγροτικός κόσμος αναμένει με αγωνία τις δύο ογκώδεις πληρωμές

Πυρετωδώς δουλεύουν αυτές τις µέρες, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Agrenda, διοικητικοί και υπηρεσιακοί υπάλληλοι του Οργανισµού Πληρωµών προκειµένου να ολοκληρώσουν όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα και πιο σωστά τους ελέγχους, µε στόχο να στείλουν τη δισκέτα µε την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης στην τράπεζα µέχρι την Παρασκευή 15 ∆εκεµβρίου, οπότε και τοποθετούν αρµοδίως την έναρξη των πιστώσεων, οι οποίες βέβαια θα ολοκληρωθούν µέσα στην εβδοµάδα που έπεται.

Παράλληλα, «τρέχει» και η διαδικασία για τις πιστώσεις της εξισωτικής αποζηµίωσης του 2017, καθώς αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν δυνατότητα να υποβάλλουν ενστάσεις µέχρι τις 12 ∆εκεµβρίου, οι οποίες και ελέγχονται ταυτόχρονα από τους αρµόδιους του ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε να µην καθυστερήσουν οι πληρωµές.

Όσον αφορά την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης, αυτή υπολογίζεται περί το 1 δις ευρώ, µε το µεγαλύτερο πρόβληµα να εντοπίζεται ακόµα στα δικαιώµατα από το Εθνικό Απόθεµα, προς νέους και νεοεισερχόµενους, µε τους αιτούντες να ξεπερνούν τους 60.000 και την αξία των δικαιωµάτων που θα µοιραστούν να φτάνει τα 90 εκατ. ευρώ. Ποσό το οποίο «µαζεύτηκε» από την αύξηση της γραµµικής µείωσης της αξίας όλων των δικαιωµάτων βασικής ενίσχυσης στο 4,5% ειδικά για το 2017, από όλους τους παραγωγούς υπέρ Αποθέµατος.

Αναφορικά με την εξόφληση του τσεκ, σύµφωνα µε ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, σε αυτή θα περιλαµβάνονται υπόλοιπα της βασικής ενίσχυσης (το 30% που αντιστοιχεί σε ποσό 427.329.000 ευρώ), το πρασίνισµα (562.899.000 ευρώ) και την ενίσχυση για τους γεωργούς νεαρής ηλικίας (37.527.000 ευρώ), όσους έχουν λαµβάνειν δικαιώµατα από το Εθνικό Απόθεµα, όσους αθροιστικά το συνολικό τους ποσό είναι µεγαλύτερο από τα 250 ευρώ, αλλά και όσες από τις εκκρεµότητες της προκαταβολής διευθετηθούν, αφενός από τους παραγωγούς µε υποβολή διοικητικών πράξεων και αφετέρου από τους αρµοδίους µε ολοκλήρωση των ελέγχων, αλλά και τους δικαιούχους της φόρµας 6.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος