FOLLOW US: facebook twitter

Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο

Ημερομηνία: 15-02-2017 | Συντάκτης:

asimakopoulos

Έφυγε ο Ηλείος γιατρός Γιώργος Ασημακόπουλος

Έφυγε σε ηλικία 70 ετών νικημένος από τον καρκίνο, μια ασθένεια που για χρόνια πολεμούσε ως γιατρός και ο ίδιος,  ο Ηλείος από τον πατέρα του ιατρός Γιώργος Ασημακόπουλος.

Ο Γιώργος Ασημακόπουλος πέραν της έντονης ιατρικής του δράσης διατέλεσε για χρόνια Γενικός Έφορος και Πρόεδρος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Με την ιδιότητά του αυτή ήταν παρών στη βράβευση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων με το μετάλλιο της πόλης του Πύργου, για την προσφορά των Προσκόπων στους καταστροφικούς σεισμούς του 1993.

Η κηδεία του θα τελεσθεί  αύριο Πέμπτη 16/2 και ώρα 15.00, από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έκανε ειδικότητα Γενικής Χειρουργικής στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά. Εκπόνησε το Διδακτορικό του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. μετεκπιδεύτηκε στο Ινστιτούτο Μελέτης και Θεραπείας του Καρκίνου στο Μιλάνο υπό τους καθηγητές U. VERONESI και B. SALVADORI στη χειρουργική κλινική μαστού και στα αγγλόφωνα ερευνητικά πρωτόκολλα. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εντάχθηκε στη δύναμη των γιατρών της χειρουργικής κλινικής µαστού του Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς» όπου διαδοχικά παίρνει τις θέσεις του επιμελητού, του αναπληρωτή διευθυντή και του διευθυντή των εξωτερικών ιατρείων, ασκώντας χειρουργική του καρκίνου του µαστού επί 27 χρόνια. Δίδαξε χειρουργική ογκολογία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή.

Εθεωρείτο σαν ένας από τους σημαντικότερους χειρουργούς µαστού στην Ελλάδα. Προώθησε παγκόσμια την διακήρυξη για τον πόλεμο κατά του καρκίνου προκειμένου να καταπολεμηθεί µε ένα κοινό και παγκόσμιο πρόγραμμα δράσης μεταξύ ιατρών, ασθενών και κυρίως κυβερνήσεων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος