FOLLOW US: facebook twitter

Έφοδος και συλλήψεις σε καταυλισμούς ΡΟΜΑ στον Πύργο

Ημερομηνία: 14-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Κατηγορίες για υποβάθμιση περιβάλλοντος και ρύπανση – Μαζί και η Πολεοδομία για αυτοψία – Στόχος η κάθαρση του κόμβου Φιλοθέης

Έξι ΡΟΜΑ συνελήφθησαν νωρίς το πρωί της Τρίτης σε καταυλισμούς στην είσοδο της πόλης του Πύργου, μετά από έφοδο της Αστυνομίας. Οι συλληφθέντες σύμφωνα με πληροφορίες κατηγορούνται για υποβάθμιση περιβάλλοντος και ρύπανση, ενώ εξετάζεται και το θέμα της νομιμότητας των κατασκευών που είχαν δημιουργήσει για τη στέγασή τους. Τα παραπάνω συνέβησαν στο πλαίσιο της συγκρότησης συνεργείων ελέγχων που τακτικά υλοποιεί η ΕΛ.ΑΣ., όμως απώτερος σκοπός είναι η εκκαθάριση του κόμβου Φιλοθέης που αποτελεί άντρο παρανομίας στην είσοδο της πόλης του Πύργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικοί το πρωί της Τρίτης περίπου στις οκτώ, μαζί με υπαλλήλους της Πολεοδομίας του δήμου Πύργου, μετέβησαν σε δύο καταυλισμούς πέριξ του κόμβου Φιλοθέης, όπου διαβιούν σκηνίτες ΡΟΜΑ που λυμαίνονται την περιοχή. Τα παράπονα και οι οχλήσεις των διερχόμενων οδηγών και πεζών είναι καθημερινά και η Αστυνομία δέχεται δεκάδες καταγγελίες για παραβατική συμπεριφορά από ανήλικα ΡΟΜΑ αλλά και ενήλικες που επαιτούν ή επιχειρούν να κλέψουν αντικείμενα.

Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε καταυλισμό σε αποθήκες του πρώην ΑΣΟ, πλησίον του σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, όπου αντιμετωπίζει και εκεί η επιχείρηση καθημερινά προβλήματα από την δράση των ανήλικων ΡΟΜΑ και σε εκτάσεις έναντι του σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, επίσης του πρώην ΑΣΟ. Εκεί συνελήφθησαν συνολικά έξι άτομα με τις κατηγορίες που προαναφέραμε και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.

Οι υπάλληλοι της Πολεοδομίας που συνόδευαν τους αστυνομικούς, σύμφωνα με πληροφορίες, σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να προβούν σε αυτοψία για παράνομες κατασκευές σε χώρο ιδιοκτησίας τρίτου, όπου προβλέπονται «τσουχτερά» χρηματικά πρόστιμα.

Σύμφωνα με άλλες πηγές η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην απομάκρυνση των ΡΟΜΑ από την περιοχή ώστε να περιοριστούν τα φαινόμενα παραβατικότητας στον κόμβο εισόδου της πόλης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος