FOLLOW US: facebook twitter

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη: Ανακοινώθηκε η πρόσκληση του ΕΣΠΑ

Ημερομηνία: 11-12-2017 | Συγγραφέας:

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη για Επικούρειο Απόλλωνα και fake news

Ανακοινώθηκε η πρόσκληση για τη 2η φάση υποβολής προτάσεων προς το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) (ΕΣΠΑ 2014-2020) έργων με τίτλο «Προστασία, αποκατάσταση και ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων και μνημείων μείζονος σημασίας, ενταγμένων στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO», στα οποία μνημεία θα συμπεριλαμβάνεται ο Ναός του ΕπικουρίουΑπόλλωνα στις ΒάσσεςΦιγαλείας. Ο Προϋπολογισμόςτης 2ης φάσης των έργωνείναι 13 εκατ. ευρώ για όλα τα μνημεία που θα ενταχθούν.

Η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη εκφράζει την ικανοποίησή της για το γεγονός αυτό και ταυτόχρονα δικαίωση για το ενδιαφέρον που έδειξε όλο το προηγούμενο διάστημα με τη στενή παρακολούθηση του εν λόγω ζητήματος. Θυμίζει ότι στο από 16/3/2017 Δελτίο Τύπου της (http://www.efigeorgopoulou.gr/site/?p=3223), έπειτα από ενημέρωση από το Υπουργείο Πολιτισμού, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωνε τους Ηλείους συμπολίτες μας ότι το Υπουργείο έχει προβεί σε προωθημένες ενέργειες ένταξης του έργου προστασίας (στέγαστρο προστασίας) και αποκατάστασης (αναστήλωση) του Ναού του Επικουρίου Απόλλωνα στο ΕΠΑνΕΚ(ΕΣΠΑ) 2014-2020, στο πλαίσιο του οποίου θα ενταχθούν έργα που αφορούν μνημεία UNESCO. Στην ίδια ενημέρωση, καθιστούσε γνωστό ότι το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Δυτικής Ελλάδος ΕΣΠΑ 2014-2020 προβλέπει εξαιρετικά μικρό προϋπολογισμό για έργα πολιτισμού και με βάση αυτό το δεδομένο, το Υπουργείο κινήθηκε για την ένταξη του έργου στο ΕΠΑΝΕΚ. Αυτό σημαίνει ότι η Κυβέρνηση έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον της αναθέτοντας εξ ολοκλήρου την υλοποίηση των έργων στο αρμόδιο Υπουργείο.

Η παραπάνω εξέλιξη με την ανακοίνωση της πρόσκλησης για τα έργα αποκατάστασης και ανάδειξης του  Ναού του Επικουρίου Απόλλωνα έρχεται και ως ηχηρή απάντηση σε όσα διακινούνται από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τις τελευταίες πέντε ημέρες, αλλά και όλο το προηγούμενο διάστημα, περί εγκατάλειψης και αδιαφορίας για το έργο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί που εισηγούνται, υπαγορεύουν, και γράφουν αυτά, διαψεύδονται με πάταγο, όπως άλλωστε συμβαίνει και με πλήθος άλλων αντιπολιτευτικών δημοσιευμάτων που διακινούνται κατά καιρούς με τη βοήθεια του χρεοκοπημένου πολιτικού προσωπικού εκπροσώπων της αντιπολίτευσης.

Το συμπέρασμα που προκύπτει από το γεγονός ότι η πρόσκληση ανακοινώθηκε πριν καλά – καλά στεγνώσει το μελάνι των παραπάνω ανακριβών δημοσιευμάτων, μας οδηγεί σε δυο ενδεχόμενα. Είτε γνώριζαν ότι θα ανακοινωθεί η εν λόγω πρόσκληση και έσπευσαν να προλάβουν να δημιουργήσουν ψευδείς και παραπλανητικές εντυπώσεις στη λογική του «πες – πες κάτι αρνητικό θα μείνει στη συνείδηση του κόσμου για την Κυβέρνηση», είτε δεν γνώριζαν ότι θα ανακοινωθεί και θέλησαν σκόπιμα να επιτεθούν στην Κυβέρνηση με το μανδύα του «ρεπορτάζ», χωρίς να έχουν κάνει πραγματική έρευνα. Ό,τι και να ισχύει από τα δυο, να τους υπενθυμίσουμε ότι ο ρόλος τους είναι να υπηρετούν την αλήθεια σεβόμενοι τους αναγνώστες. «

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
althea-apartments-ad5
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων