FOLLOW US: facebook twitter

Έτοιμοι για νέες κινητοποιήσεις στο ΓΝ Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 27-10-2016 | Συντάκτης:

nosokomeio-amaliada3

Οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στο «Καραβάνι της Υγείας» την Πάτρα – Συνέντευξη τύπου Β. Μιχαλόπουλου

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝ Αμαλιάδας Βασίλης Μιχαλόπουλος στο περιθώριο της έκτακτης ΓΣ του συλλόγου. Αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Υγείας και κυρίως του νοσοκομείο της Αμαλιάδας, τα οποία αντί να περιορίζονται διαρκώς διογκώνονται. Χαρακτήρισε τραγικές τις ημέρες που ζούμε για τη δημόσια υγεία και κατηγόρησε την Κυβέρνηση για συνεχή ψεύδη ιδιαίτερα στο θέμα των προσλήψεων.Ο κ. Μιχαλόπουλος στάθηκε στις παλινωδίες της Κυβέρνησης στο τελευταίο θέμα, οι οποίες συνεχίζονται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγεία, τις οποίες χαρακτήρισε ως ένα τεράστιο ψέμα και κοροϊδία προς τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό.Μίλησε για την μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων γεγονός που καθιστά απαγορευτική την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων, όπως και αυτό της Αμαλιάδας. «Συν τοις άλλοις ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, όπου ο καθένας κάνει και δηλώνει ότι θέλει για προγράμματα, δημιουργία κλινικών, μεταφορά προσωπικού και πολλά άλλα. Δεν πάει πολύς καιρός που απαντώντας σε κάποιες πολύ πρωτοποριακές προτάσεις για ένα εφημεριακό κέντρο στο νομό Ηλείας, με έδρα τον Πύργο, είπαμε πως αυτό δεν μπορεί να γίνει για δύο λόγους. Γιατί το ΓΝ Αμαλιάδας έχει ανάγκη να λειτουργεί για τον Ηλείο πολίτη και δεύτερον οι γιατροί που υπάρχουν στο νομό δεν φτάνουν όχι για ένα εφημεριακό κέντρο, αλλά ούτε για μισό. Παρόλα αυτά οι παπαγάλοι συνεχίζουν να τιτιβίζουν και να ψιθυρίζουν από εδώ και από εκεί για τη δημιουργία του κέντρου αυτού» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μιχαλόπουλος που παρέθεσε και άλλες πληροφορίες περί μετακινήσεων και περικοπών τμημάτων του ΓΝ Αμαλιάδας. «Οι αντιδράσεις μας δεν θα περιοριστούν σε στάσεις εργασίας, απεργίες και συλλαλητήρια. Θα φτάσουμε και σε πιο δυναμικές αντιδράσεις, ακόμα και σε καταλήψεις. Ή θα καταλάβουν μια και καλή ότι υπερασπιζόμαστε το νοσοκομείο πρώτα ως πολίτες μιας κοινωνίας που το έχει ανάγκη για να λειτουργήσει» σχολίασε και καυτηρίασε μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τους εργαζομένους και κυρίως το θέμα των εφημεριών. Κάλεσε δε το διοικητή του ΓΝ Ηλείας κ. Διαμαντόπουλο να επισκέπτεται το ΓΝ Αμαλιάδας, για να βλέπει και να ακούει τι συμβαίνει σε αυτό.

nosokomeio-amaliada2

Κάλεσμα για το 3ο καραβάνι υγείας

Ο κ. Μιχαλόπουλος κάλεσε τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και τους πολίτες του νομού να συμμετάσχουν στο 3ο Καραβάνι Υγείας που θα γίνει στην Πάτρα στις 3 Νοεμβρίου. «Πρέπει να ενώσουμε τις φωνές μας, να φωνάξουμε και να αντιδράσουμε. Εμείς εδώ θα συμμετάσχουμε στο Καραβάνι και καλούμε τους πολίτες να έρθουν μαζί μας» ανέφερε και επισήμανε πως η πορεία θα ξεκινήσει από το νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» με προορισμό τη γέφυρα του Ρίου.

Προσφορά του ΚΤΕΛ, στη ΔΑ Ηλείας
Με δήλωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, Ηλίας Παναγούλης ευχαρίστησε τη διοίκηση του ΚΤΕΛ Ηλείας για την προσφορά του σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

«Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας θέλει δια του Τύπου να εκφράσει δημόσια τις ευχαριστίες της προς το ΚΤΕΛ Ηλείας, το οποίο ανιδιοτελώς και χωρίς τυμπανοκρουσίες, καλύπτει υλικοτεχνικές ανάγκες νευραλγικών υπηρεσιών της Δ.Α. Ηλείας, αναγνωρίζοντας από την πλευρά του, την προσφορά του αστυνομικού προσωπικού στην κοινωνία και ενισχύοντας την προσπάθειά μας, για την πάταξη του εγκλήματος. Το ΚΤΕΛ Ηλείας για εμάς δεν αποτελεί μια ανώνυμη εταιρία, αλλά ότι εκπροσωπεί ένα μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας» ανέφερε ο κ. Παναγούλης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος