FOLLOW US: facebook twitter

Έρχεται «Το όνειρο του σκιάχτρου»!

Ημερομηνία: 09-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

skiaxtro1

Η Θεατρική Ομάδα Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή στο Λαζαράκειο με το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά σε σκηνοθεσία Χάρη Κότσιφα

Πρεμιέρα κάνει την Παρασκευή στις 7.15 το απόγευμα, η Θεατρική Ομάδα Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας – ΘΟΒΑ- που μαζί με τον δήμο Ήλιδας παρουσιάζουν στο Λαζαράκειο Αμαλιάδας, το διδακτικό παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά « Το όνειρο του σκιάχτρου», σε σκηνοθεσία του Χάρη Κότσιφα. Ένα έργο για μικρούς και μεγάλους, δουλεμένο με πολύ κέφι και μεράκι, γραμμένο με φαντασία, γεμάτο χορό και τραγούδι, με εκπληκτικά κοστούμια. Μάλιστα οι συντελεστές του, αντί εισιτηρίου καλούν τους θεατές να φέρουν μια τσάντα τρόφιμα, για να παραδοθούν στην Κοινωφελή δημοτική επιχείρηση του δήμου Ήλιδας και στη συνέχεια θα διανεμηθούν σε άπορους συμπολίτες μας.

Η Θεατρική Ομάδα βάζει πλέον τις τελευταίες πινελιές της παράστασης, συνεχίζει την προετοιμασία με εντατικές πρόβες, η αφίσα που φιλοτέχνησε ο φίλος της ΘΟΒΑ Ανδρέας Κοροντζής έχει ήδη κυκλοφορήσει παντού, ενώ η υπέροχη πραγματικά φωτογράφιση της Ομάδας έγινε εκτός σκηνής σε πραγματικές συνθήκες, σε ένα χωράφι, όπου «σκιάχτρο» πήρε τη θέση του μαζί με τα πουλιά! Μάλιστα καταγράφηκε και σε ένα μικρό βίντεο που έχει ανέβει στο youtube.

skiaxtro5

Οι ηθοποιοί σε ανάρτησή τους στο fb γράφουν: “Ετοιμαζόμαστε για την πρεμιέρα… υπέροχες στιγμές, όμορφα συναισθήματα… Το όνειρο του  σκιάχτρου γίνεται σιγά σιγά πραγματικότητα. Οι εργασίες στα σκηνικά και οι πρόβες συνεχίζονται εντατικά . Σε λίγες μέρες θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μαζί με τα παιδιά σας μια παράσταση που ετοιμάζουμε με την καρδιά μας για σας. Ευχαριστούμε τον σκηνοθέτη μας ΧΆΡΗ ΚΟΤΣΙΦΑ για την μαγεία που μας προσφέρει.»

Ο σκηνοθέτης της παράστασης Χάρης Κότσιφας τονίζει πως επειδή το θέατρο είναι κυρίως παιδαγωγικό και απευθύνονται σε παιδιά, κάλεσε τον κόσμο αντί εισιτηρίου να φέρουν λίγα τρόφιμα (όσπρια, Ζυμαρικά , γάλατα εβαπορέ , ρύζι κτλ) για την Κοινωφελή δημοτική επιχείρηση του Δήμου Ήλιδας  που στηρίζει άπορους συμπολίτες μας.

skiaxtro3

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο αφηγείται την ιστορία του Αχυρούλη, του σκιάχτρου που αντί να τρομάζει τα πουλιά, τ’ αγαπάει και θέλει να πετάξει μαζί τους. Το έργο είναι ένα σύγχρονο παραμύθι που εστιάζει στην πάλη που κάνουμε όλοι μας να ξεπεράσουμε τις φοβίες μας, να ξεφύγουμε από αυτά που μας συγκρατούν και να απελευθερωθούμε.

skiaxtro2

Το σκιάχτρο που είναι φτιαγμένο για φόβητρο των πουλιών, λαχταράει να γίνει σαν κι αυτά. Να πετάξει , να ξεκολλήσει από το χωράφι και να ελευθερωθεί. Το πιο όμορφο μήνυμα είναι πως τα πουλιά συμμερίζονται αυτή του την επιθυμία και τον βοηθούν, τον στηρίζουν και τον εμψυχώνουν.
Ο Τριβιζάς με την ευαισθησία και τη φαντασία που τον διακρίνει εμπλέκει καταστάσεις και χαρακτήρες που θυμίζουν πολύ την καθημερινότητά μας και ανάμεσα σε υπερβολές, απρόοπτα αλλά και συγκινητικές στιγμές, δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να καταλάβουν την ουσία της ζωής.

skiaxtro4

Παραστάσεις

Οι παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας Βιλβιοθήκης Αμαλιάδας θα δοθούν:

Παρασκευή και Σάββατο- Κυριακή  11-12-   Νοέμβρη ώρα 19:15 και Κυριακή 13 Νοέμβρη ώρα 11:00

Παρασκευή και Σάββατο- Κυριακή 18-19 Νοέμβρη ώρα 19:15 και Κυριακή 20 Νοέμβρη ώρα 11:00

Το «όνειρο του σκιάχτρου» στον «Θεατρικό Νοέμβρη Παραμυθιάς»

Η Θεατρική Ομάδα Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου θα παρουσιάσει την παράστασή της στην Παραμυθιά! Έτσι «Το όνειρο του σκιάχτρου» συμμετέχει στις εκδηλώσεις  «Θεατρικός Νοέμβρης Παραμυθιάς». Όπως τονίζουν «Είναι μεγάλη τιμή για την ομάδα μας και την πόλη μας. Συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις αφιέρωμα στο θέατρο για τα 20 χρόνια της θεατρικής ομάδας Παραμυθιάς “ΘΕΑΤΟ” με το νέο μας έργο “Το όνειρο του σκιάχτρου” του Ευγ, Τριβιζά που γινεται υπό την αιγίδα του Δήμου Σουλίου (ΝΠΔΔ ΑΡΩΓΗ) και Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος