FOLLOW US: facebook twitter

«Έρχεται» η Θεραπευτική Μονάδα του ΟΚΑΝΑ

Ημερομηνία: 14-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Ολοκληρώνεται η προμήθεια του προκατ- κτιρίου στο Νοσοκομείο Πύργου

kafetzopoulos-okana

της Κικής Κολοβέρου – kkoloverou@yahoo.gr

  • Μέσα στο καλοκαίρι φιλοδοξεί ο πρ. του Οργανισμού να έχει ανοίξει

Θέμα χρόνου, αποτελεί πλέον, η δημιουργία της πολυπόθητης Θεραπευτικής Μονάδας χορήγησης υποκατάστατων του ΟΚΑΝΑ στον Πύργο καθώς μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχει ανακηρυχθεί ο ανάδοχος για την προμήθεια της εγκατάστασης του προκατασκευασμένου κτιρίου που θα εγκατασταθεί, στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, Ευάγγελο Καφετζόπουλο, ο διαγωνισμός διεξήχθη κανονικά και ήδη ο Οργανισμός είναι σε διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών που κατατέθηκαν και καλώς εχόντων των πραγμάτων, στο τέλος της άλλης εβδομάδας θα έχει βγει ο ανάδοχος. «Είμαστε στη φάση της αξιολόγησης των προσφορών και όπως όλα δείχνουν, στο τέλος της άλλης εβδομάδας θα έχει βγει και ο ανάδοχος. Στη συνέχεια θα γίνουν και οι απαραίτητες τυπικές διαδικασίες (έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο) και πιστεύουμε ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο ή τρίμηνο θα έχει γίνει η εγκατάσταση στον χώρο».

Όσον αφορά την έναρξη της λειτουργίας της θεραπευτικής μονάδας, ο κ. Καφετζόπουλος, μιλώντας στην ΠΡΩΙΝΗ, τόνισε ότι έχει λάβει υποσχέσεις από το υπουργείο Υγείας ότι θα γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού στην Υγεία και θα κατανεμηθούν και στον ΟΚΑΝΑ οι αναγκαίες θέσεις και ειδικότητες. «Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, ο ΟΚΑΝΑ δικαιούται 25 θέσεις και μέσα σε αυτές είναι και ο Πύργος. Μόλις το υπουργείο μάς εγκρίνει τις πιστώσεις, προκηρύσσουμε τις θέσεις και μέσα σε έναν μήνα ξεκινάμε. Το προσωπικό που απαιτείται, είναι 4-5 άτομα (δυο νοσηλευτές, γιατρός, ψυχολόγος και κοινωνική λειτουργός) και φιλοδοξεί να συμβάλει στην εξυπηρέτηση πάνω από 100 ατόμων. Το έχουμε ξαναπεί, ότι η μονάδα του Πύργου είναι σε προτεραιότητα καθώς η περιοχή του Πύργου και γενικότερα της Ηλείας αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα εξάρτησης».

Ο κ. Καφετζόπουλος, επισήμανε ακόμα ότι στόχος του ΟΚΑΝΑ είναι η δημιουργία ενός «τριγωνικού» πρότυπου δικτύου Θεραπευτικών δομών στο οποίο θα ενταχθεί η Μονάδα του Πύργου συμπληρωματικά με τα Κέντρα που λειτουργούν στην Πάτρα και την Καλαμάτα, προσφέροντας μεγάλα «ανάσα» στους πολίτες της ευρύτερης Δυτικής Ελλάδας. «Το πρόβλημα εξάρτησης στην Ηλεία είναι μεγάλο και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι καθημερινά μετακινούνται προς τις Θεραπευτικές Μονάδες της Πάτρας, περισσότερα από 80 τοξικομανείς και ένας εξίσου μεγάλος αριθμός προς την Καλαμάτα. Πρέπει λοιπόν να «ελαφρώσουμε» τις περιοχές αυτές στηρίζοντας ταυτόχρονα τους Ηλείους χρήστες αλλά και χρήστες από όμορους Νομούς. Αντιλαμβάνεστε ότι όταν αποφασίζουν 80 άτομα να πηγαίνουν για θεραπεία από την Ηλεία στην Πάτρα, σημαίνει ότι το πρόβλημα στο Νομό είναι πολύ σοβαρό και χρειάζεται μια μεγάλη μονάδα στην περιοχή σας για να καλύψει τις ανάγκες».

Χορήγηση βουπρενορφίνης
Η Θεραπευτική Μονάδα του ΟΚΑΝΑ στον Πύργο, θα είναι μια μονάδα χορήγησης υποκατάστατων, και συγκεκριμένα βουπρενορφίνης. Στο σχεδιασμό προβλέπεται η κάλυψη των αναγκών του Νομού κατά πρώτον αλλά και χρηστών όμορφων Νομών ακόμα και της Λευκάδας. «Στα άτομα αυτά θα προσφέρεται θεραπεία με υποκατάστατα και από εκεί και πέρα μέσω του πρότυπου δικτύου που σχεδιάζουμε θα οδηγούνται  στις δομές της Πάτρας ώστε πέρα από τη συντήρηση να έχουμε ολοκληρωμένη απεξάρτηση».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος