FOLLOW US: facebook twitter

Έξι στρέμματα στάχτη σε δύο πυρκαγιές-Μια σύλληψη για εμπρησμό εξ αμελείας

Ημερομηνία: 16-03-2018 | Συντάκτης:

Το κακό με τις υπαίθριες καύσεις υπολειμμάτων καλλιεργειών συνεχίζεται στην Ηλεία. Χθες σε δύο πυρκαγιές στα όρια του δήμου Πύργου, κάηκαν συνολικά έξι στρέμματα, εκ των οποίων τα τέσσερα δασικής έκτασης και τα δύο αγροτικής. Η πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι στην περιοχή του Χειμαδιού. Το σημείο προσέγγισης για τους πυροσβέστες και τα οχήματά τους ήταν εξαιρετικά δύσβατο, όμως υπερέβαλαν εαυτόν για να καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο λίγο αργότερα την πυρκαγιά. Εκεί κάηκαν δύο στρέμματα δασικής έκτασης και ένα αγροτικής.

Στην δεύτερη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγη ώρα αργότερα στην Ώλενα κάηκε αντίστοιχη έκταση, όμως σε αυτή την περίπτωση υπήρξε και μια σύλληψη ατόμου για εμπρησμό εξ αμελείας από τους άνδρες του Ανακριτικού Τμήματος της Π.Υ. Πύργου, αφού η φωτιά ξέφυγε από καύση υπολειμμάτων καλλιέργειας (λιόκλαρα) και από το λιοστάσι, πέρασε σε δασική έκταση. Επικεφαλής στο έργο της κατάσβεσης στις δύο πυρκαγιές ήταν ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Γιάννης Καραμαλίκης.

Στην Π.Υ. Πύργου, απευθύνουν και πάλι έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις υπαίθριες καύσεις αυτή την περίοδο. Οι καλές καιρικές συνθήκες και η άνοδος της θερμοκρασίας, συμβάλουν στην επέκταση των πυρκαγιών. Δεν έχει σημασία αν δεν έχει ξεκινήσει ήδη η αντιπυρική περίοδος, ο κίνδυνος παραμένει υψηλός για τις πυρκαγιές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος