FOLLOW US: facebook twitter

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου Γ.Ν. Ηλείας: «Συμπαράσταση στην άδικη καταγγελία για τη Δ/ντρια ΜΕΘ»

Ημερομηνία: 25-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Την συμπαράσταση τους, στην Διευθύντρια της ΜΕΘ Πύργου, για την άδικη όπως χαρακτηρίζουν καταγγελία εις βάρος της, εκφράζει με ανακοίνωση της η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου Γ.Ν. Ηλείας. Η ανακοίνωση που υπογράφεται από τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Ένωσης Νικόλαο Γκανταΐφη και τον Γραμματέα Γεράσιμο Ρούμπη, έχει ως εξής:

«Η Ένωση συμπαρίσταται και στηρίζει   την διευθύντρια  και το υπόλοιπο ιατρικό  και παραϊατρικό προσωπικό  της Μονάδας  Εντατικής Θεραπείας  της  Νοσηλευτικής Μονάδας  Πύργου απέναντι στην άδικη   καταγγελία  που εδέχθησαν  με αναφορά του ονόματος  της διευθύντριας  σε μερίδα τοπικών  ΜΜΕ.

Σύσσωμοι  συνάδελφοι  και η τοπική κοινωνία,  γνωρίζουμε   τον αδαμάντινο  χαρακτήρα  το ακέραιο  ήθος,  την άριστη επιστημονική κατάρτιση  της συντονίστριας διευθύντριας  καθώς  και του  υπολοίπου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της  Μονάδας.

Υπενθυμίζουμε  ότι η συνέχιση της λειτουργίας της Μονάδας  Εντατικής  Θεραπείας  εξασφαλίστηκε   λόγω της αυταπάρνησης  του προσωπικού  σε συνθήκες βαριάς υποστελέχωσης  έχοντας απομείνει  μόνο με δύο γιατρούς  (΄Ανοιξη  του 2017).

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Πύργου  δηλώνουν καθημερινά  στο πλευρό των Ηλείων πολιτών  αγωνιζόμενοι  για την υγεία του πληθυσμού  σε συνθήκες ακραίας  υποχρηματοδότησης  τους   Ε.Σ.Υ.  και έλλειψης  ανθρωπίνου δυναμικού.

Ταυτόχρονα όμως  δηλώνουν   ότι ενωμένοι σαν μια  γροθιά,  ακλόνητοι και αταλάντευτοι  θα σταθούν απέναντι   σε κάθε προσπάθεια  σπίλωσης  του καθημερινού αγώνα τους για την υγεία του πληθυσμού.

Καλούμε τη Διοίκηση  του Νοσοκομείου  να υπερασπιστεί  τους εργαζόμενούς της  από κάθε άδικη  και συκοφαντική επίθεση,  να προασπίσει  την  επαγγελματική και  προσωπική αξιοπρέπεια   διασφαλίζοντας   την υπηρεσιακή ειρήνη του ιδρύματος  ως  οφείλει».

Καταδίκη και από το Σύλλογο Εργαζομένων Ν.Μ. Πύργου

Τις καταγγελίες καταδίκασε με ανακοίνωση του και το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου καταδικάζουμε απερίφραστα τους ανυπόστατους ισχυρισμούς που αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένη ραδιοφωνική εκπομπή από συγγενικό πρόσωπο ασθενούς που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ για πλημμελή άσκηση καθηκόντων του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και τη δήθεν απόπειρα χρηματισμού της Διευθύντριας της ΜΕΘ κ. Βρεττού.

Ως εργαζόμενοι στο χώρο του νοσοκομείου, σεβόμαστε και κατανοούμε την ανησυχία και τη συναισθηματική φόρτιση των συγγενών του εν λόγο ασθενούς που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ επί τρίμηνο, όμως γνωρίζοντας το ήθος, τον επαγγελματισμό και την αυταπάρνηση των ιατρών και νοσηλευτών που απαρτίζουν τη ΜΕΘ, εκφράζουμε την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό μας για τις εν λόγο ψευδείς καταγγελίες».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος