FOLLOW US: facebook twitter

Ένα ταξίδι στα Άστρα: Εκδήλωση Αστρονομίας από το Γυμνάσιο Ανδραβίδας και το δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ημερομηνία: 25-06-2018 | Συντάκτης:

Ένα γοητευτικό ταξίδι στα Άστρα, μέσω αστροπαρατήρησης και αστροφωτογράφησης, απόλαυσαν όλοι όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Ανδραβίδας την περασμένη Τετάρτη και διοργανώθηκε από την Ομάδα Αστρονομίας του Γυμνασίου Ανδραβίδας και τον Δημο Ανδραβιδας-Κυλληνης. Σκοπός της ήταν να παρουσιάσουν τα παιδιά τα θέματα που έμαθαν από τον κύκλο σεμιναρίων που παρακολούθησαν. Κάποια από αυτά ήταν οι διάφοροι αστερισμοί, οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και οι φυσικοί νόμοι που τους διέπουν.

Υπεύθυνος των σεμιναρίων ήταν ο Φυσικός κος Αριστείδης Ραμαντάς. Καλεσμένος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Βαγγέλης Πασπαλιάρης – Μεταπτυχιακός φοιτητής Αστροφυσικής (Πανεπιστήμιο Κοπεγχάγης – Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών). Ο τίτλος της ομιλίας ήταν “Ένα ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο”. Ο κόσμος μέσω της ομιλίας αυτής είχε την ευκαιρία να ακούσει για την εξέλιξη του σύμπαντος, ξεκινώντας από το πιο αρχέγονο φως που έχει παρατηρηθεί, την μικροκυματική ακτινοβολία υποβάθρου.

Ακόμα, ταξιδεύοντας σε νεφελώματα του γαλαξία μας άκουσε για τον κύκλο ζωής των άστρων και την δημιουργία ηλιακών συστημάτων. Ταξίδεψε εικονικά στο ηλιακό μας σύστημα και πήρε μία ιδέα για τα γιγαντιαία μεγέθη στο σύμπαν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος