FOLLOW US: facebook twitter

Ένα ποτάμι χρώματα και συναισθήματα…

Ημερομηνία: 18-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

thana3

Εγκαινιάστηκε στην οικία Τατάνη στην Αμαλιάδα η έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θάνας Λυκουρέση «Εξπρεσιονισμός και έκρηξη χρωμάτων»

Με την παρουσία αγαπημένων της ανθρώπων, φίλων αλλά και πολλών φιλότεχνων από την ευρύτερη περιοχή, εγκαινιάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην Αμαλιάδα, η ατομική έκθεση ζωγραφικής «Εξπρεσιονισμός και έκρηξη χρωμάτων» με 48 εξαίρετα έργα της εικαστικού Θάνας Λυκουρέση, στην οικία Τατάνη στην Αμαλιάδα. Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του δήμου ΄’Ηλιδας και του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας και μάλιστα είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις για την Τέχνη που διοργανώνουν το επόμενο τρίμηνο ο δήμος και το Φεστιβάλ στην οικία Τατάνη.

thana2

 Η ίδια η ζωγράφος, συγκινημένη από την αποδοχή του κόσμου, τους ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και τους ξενάγησε στους χώρους όπου εκτίθενται τα έργα της, σε ένα άψογο καλλιτεχνικό στήσιμο που επιμελήθηκε προσωπικά με πολύ αγάπη και μεράκι. Στην διαμόρφωση του χώρου πρωταγωνιστούν μικρές γωνιές με παλαιά έπιπλα και αντικείμενα αρτιστίκ που αναδεικνύουν στο έπακρο τα έργα της Θάνας Λυκουρέση και προδίδουν την υψηλή αισθητική της, την καλλιτεχνική της φλέβα και την εν γένει σχέση της με την τέχνη και το design. Όλοι όσοι παραβρέθηκαν στην έκθεση, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κατά την διάρκεια της βραδιάς των εγκαινίων και ένα μουσικό μέρος, με μια συναυλία από τους Enseble Leipzig με 8 ακορντεόν από την Λειψία- που είναι η πιο διάσημη πόλη της μουσικής και  που καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό. Μάλιστα η κ. Λυκουρέση ευχαρίστησε από καρδιάς τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Ήλιδας  Γιώργο Βούκανο για την τέλεια διοργάνωση της έκθεσης και την συμβολή του για την συναυλία των μουσικών από την Λειψία.

thana1

Ο Εξπρεσιονισμός θεωρείται ο θρίαμβος της αυτοέκφρασης και της έκρηξης χρωμάτων της μοντέρνας τέχνης που αποτυπώνονται στον καμβά του ζωγράφου δημιουργώντας μια αίσθηση ελευθερίας και αυτά ακριβώς είναι τα χαρακτηριστικά της Έκθεσης ζωγραφικής της Θάνας Λυκουρέση.  Κάθε έργο της και μια έκπληξη, ένα ποτάμι χρωμάτων και συναισθημάτων.  Η έκθεση θα διαρκέσει ως το επόμενο Σάββατο 22 Οκτωβρίου και οι ώρες λειτουργίας της θα είναι καθημερινά από τις 9 το πρωί ως τις 9.30 το βράδυ, όπου η ζωγράφος θα υποδέχεται το φιλότεχνο κοινό στο χώρο της έκθεσής της στην οικία Τατάνη.

thana4


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος