FOLLOW US: facebook twitter

Ένα βήμα πριν το Αυτόνομο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών

Ημερομηνία: 10-11-2017 | Συντάκτης:

Αυξήθηκαν κατά δυο, οι προβλεπόμενες θέσεις των ΤΕΠ στον Οργανισμό του Γ.Ν. Ηλείας

Αναμένεται άμεσα η προκήρυξη τους

Πιο κοντά στη δημιουργία Αυτοτελούς Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) βρίσκεται το Νοσοκομείο Πύργου καθώς, οι προβλεπόμενες θέσεις στον οργανισμό που δεν επέτρεπαν την πλήρη ανάπτυξη του, αυξήθηκαν κατά δυο με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Υγείας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Έτσι, από τις τρεις συνολικά οργανικές θέσεις που περιλαμβάνονταν στον οργανισμό του Γ.Ν. Ηλείας για τα ΤΕΠ, φτάνουμε στις πέντε γεγονός που ανάβει «πράσινο φως» για την αυτόνομη λειτουργία του.

Η απόφαση, αφορά στην κατανομή 465 οργανικών θέσεων ειδικευμένων ιατρών για τη βελτίωση της λειτουργίας των Αυτοτελών Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών στα Νοσοκομεία και προστίθενται στις υφιστάμενες οργανικές θέσεις του κάθε Νοσοκομείου που προβλέπονται στους επιμέρους οργανισμούς λειτουργίας τους, καθ’ υπέρβαση των οριζόμενων του υπ΄αριθμ.87/1986 προεδρικού διατάγματος (Α΄ 32).

Υπενθυμίζεται πως, προς την κατεύθυνση αυτή, έγιναν το καλοκαίρι με απόφαση της Διοίκησης του Γ.Ν. Ηλείας παρεμβάσεις, ώστε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, να μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα και με ελεγχόμενη πρόσβαση στους χώρους του μέσω ηλεκτρονικού συστήματος που τοποθετήθηκε στις πόρτες εισόδου του.

Εξαρχής άλλωστε έχει τονιστεί ότι η αναδιοργάνωση του ΤΕΠ αποτελεί στρατηγική επιλογή και οι παρεμβάσεις είναι στοχευμένες, αφορώντας τη στελέχωση του με προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό αλλά και την ανανέωση του ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού.

Αυτή τη στιγμή σε μόνιμη βάση, χωρίς δηλαδή να απασχολούνται σε άλλα τμήματα, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μια (1) Πνευμονολόγος – Συντονίστρια Δ/ντρια ΤΕΠ, δυο Γενικοί Ιατροί από τους οποίους η μια Επικουρικός και ένας Επικουρικός Ορθοπεδικός.

Παράλληλα εξελίσσεται η διαδικασία για την πρόσληψη ενός (1) μονίμου ιατρού για το ΤΕΠ συμπληρωματικά με τις δυο νέες οργανικές θέσεις που ανακοινώθηκαν και οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες θα προκηρυχθούν άμεσα.

Τέλος σημειώνεται ότι, για την αυτονόμηση των ΤΕΠ απαιτούνται σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, ένας ειδικευμένος ιατρός (χειρουργικής ή αναισθησιολογίας ή παθολογίας ή καρδιολογίας ή πνευμονολογίας- φυματολογίας)-που ήδη διαθέτει το τμήμα του Πύργου-, δυο Επιμελητές Α’ και ένας Επιμελητής Β’, οπότε η έναρξη λειτουργίας του Αυτόνομου ΤΕΠ, τοποθετείται χρονικά στα τέλη του 2018 καθώς θεωρητικά θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία προκήρυξης και πρόσληψης των ιατρών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος