FOLLOW US: facebook twitter

Ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης με το όνομα Γάζα

Ημερομηνία: 18-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ξαφνικά ξύπνησαν όλοι. Ξύπνησαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ξύπνησαν τα κράτη, ξύπνησαν οι λαοί, σωπάτε, ξύπνησε μέχρι και ο Ο.Η.Ε. Μόνο τα σαλιγκάρια κοιμούνται ακόμη αλλά μη φοβάστε, όπου να ΄ναι θα βρέξει. Σύντομα η σκέψη όλων θα επιστρέψει στα μικρά καθημερινά του μικρόκοσμου που έτσι κι αλλιώς απασχολούν κάθε «πολιτισμένη» κοινωνία.

Την ώρα που ο ήλιος έριχνε πλουσιοπάροχα τις ακτίνες του στον ηλειακό κάμπο προκαλώντας ραθυμία στους αγουροξυπνημένους κατοίκους της πελοποννησιακής επαρχίας, στη Γάζα έπεφταν ήδη τα πρώτα κορμιά από τα πυρά των επαγγελματιών δολοφόνων. Αλήθεια, τι κρότο κάνει ένας πυροβολισμός; Μια σφαίρα που τρυπάει με σφοδρότητα τη ζεστή σάρκα; Ένα κορμί που πέφτει νεκρό στο έδαφος; Άραγε φτάνει μέχρι εδώ; Φτάνει οπουδήποτε; Πόσο μακρινά στ’ αλήθεια μοιάζουν όλα αυτά, παρότι έχουμε την δυνατότητα να τα παρακολουθούμε από τόσο κοντά…

Βέβαια το προηγούμενο βράδυ η ανθρωπότητα θαμπωνόταν ή μάλλον έπεφτε θύμα της βδελυρής προσπάθειας εντυπωσιασμού, με την κατά τα άλλα τυχαία και ως εκ τούτου εαθώα επικράτηση της εκπροσώπου του Ισραήλ στον διαγωνισμό πανηγυριού της Eurovision. «Σας περιμένω του χρόνου στην Ιερουσαλήμ», έκραξε το γελοίο ανθρωποειδές που μάλλον τρέφεται με λίπος αμάχων. Δεν φταίει όμως αυτή. Αυτά σου κάνει ο ένδοξος Ισραηλινός στρατός, ο οποίος ανταγωνίζεται σε βαναυσότητα και αίμα, τα πλέον θανατηφόρα τάγματα των Ναζί. Θα ήταν πραγματικά ειρωνικό αν δεν ήταν τόσο τραγικό.

Το αίμα των Παλαιστινίων δεν άρχισε να χύνεται χθες, ούτε προχθές. Είναι μία γενοκτονία που κρατάει εδώ και δεκαετίες. Στη Γάζα λαμβάνει χώρα η πιο μακροχρόνια εξόντωση γηγενούς πληθυσμού στην ιστορία της ανθρωπότητας. Αφού τους εκτόπισαν από τη γη τους, τους απομόνωσαν σε μία στενή λωρίδα που είναι περίπου όσο το Φάληρο, με την διαφορά ότι εκεί ζουν υπό άθλιες συνθήκες (και εξολοθρεύονται) περί τα δύο εκατομμύρια άνθρωποι. Η μεγαλύτερη ανοιχτή φυλακή του κόσμου, όπως συνηθίζεται να λέγεται. Λευτεριά σε όλους αυτούς που παλεύουν ακριβώς γι’ αυτό το οποίο πάλεψε κάποτε ο ελληνικός λαός. Λευτεριά στη Γάζα. Λευτεριά στην Παλαιστίνη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος