FOLLOW US: facebook twitter

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου Καμμένου για την συμφωνία των Πρεσπών: Ψήφιση από 180 αλλιώς δημοψήφισμα ή εκλογές

Ημερομηνία: 03-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Βόμβα έριξε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Πάνος Καμμένος. Όπως τόνισε οι ΑΝΕΛ δεν θα επιτρέψουν να έρθει η συμφωνία των Πρεσπών για κύρωση στην Βουλή των Ελλήνων χωρίς την έγκριση του Ελληνικού Λαού, είτε με δημοψήφισμα, είτε με εκλογές, εκτός εάν όπως τόνισε γίνει αποδεκτό να κυρωθεί η συμφωνία με πλειοψηφία 180 βουλευτών.

«Θέλω να δηλώσω ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να έρθει σε κύρωση η συμφωνία των Πρεσπών χωρίς την έγκριση του λαού. Ο λαός θα αποφασίσει, εκτός αν υπάρχουν 180 βουλευτές» είπε ο Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στη συμφωνία με τα Σκόπια, κατά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου. Ο ίδιος έκανε λόγο για εκλογές ή δημοψήφισμα.

Όπως υποστήριξε «το σχέδιο της συμφωνίας δεν έχει καμία βαρύτητα και δέσμευση μέχρι την κύρωσή του από τη Βουλή. Όλες οι άλλες προϋποθέσεις της συμφωνίας είναι προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρώσουν τα Σκόπια».

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την άποψη πως «η κύρωση που έγινε στα Σκόπια δεν είναι έγκυρη αφού δεν φέρει την υπογραφή του προέδρου», αναφερόμενος στην αναπομπή της συμφωνίας που έκανε ο Γκεόργκι Ιβανόφ μετά την ψήφισή της από τη Βουλή της πΓΔΜ, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει καμία δέσμευση της χώρας αν δεν τελειώσει το δημοψήφισμα στα Σκόπια».

Ο υπουργός Άμυνας τόνισε μάλιστα πως “η προϋπόθεση για την πρόσκληση στο ΝΑΤΟ ήταν η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.Ακόμη και αυτή η κύρωση δεν είναι έγκυρη γιατί δεν φέρει την υπογραφή του Προέδρου της ΠΓΔΜ”.

Τέλος, ανέφερε πως η συμφωνία των Πρεσπών είναι «κακή και θα προσπαθήσω να την μπλοκάρω».

Πηγή: dikaiologitika.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος