FOLLOW US: facebook twitter

Έκκληση Δημάρχου Ήλιδας για εγγραφή στο Κτηματολόγιο: Έχει υποβάλλει δήλωση μόνο το 1/3 των ιδιοκτητών

Ημερομηνία: 04-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Έκκληση, προς τους δημότες Αμαλιάδας, Μαραθιάς, Κουρούτας και Αγίου Ιωάννου να προχωρήσουν στην υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας για τα ακίνητα τους στο Κτηματολόγιο, απευθύνει ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, προειδοποιώντας πως η προθεσμία λήγει στις 18 Ιουνίου και μετά την παρέλευση της δε θα μπορούν να προχωρήσουν σε καμία δικαιοπραξία!

Όπως τόνισε ο κ. Χριστοδουλόπουλος, δηλώσεις ιδιοκτησίας έχει υποβάλλει μόνο το 1/3 των δημοτών καθώς από τα 75.000 δικαιώματα έχουν υποβληθεί μόνον 20.000. «Ο κόσμος δεν προσέρχεται ως όφειλε να δηλώσει τα περιουσιακά του στοιχεία ωστόσο μετά την παρέλευση της προθεσμίας, δεν είναι μόνο ότι θα πληρώσουν πρόστιμο για να τα δηλώσουν, αλλά από τις 18 Ιουνίου και μετά δε θα μπορούν να προχωρήσουν σε καμία δικαιοπραξία (πώληση, μεταβίβαση, δωρεά κτλ). Από την ενημέρωση μάλιστα που είχα από το Κτηματολόγιο και την εταιρεία που το έχει αναλάβει στην περιοχή μας, δεν υπάρχει άλλο περιθώριο παράτασης της προθεσμίας…».

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας είχε πάρει παράταση το Μάρτιο, μέχρι και τις 18 Ιουνίου για τα ακίνητα που βρίσκονται εντός των ορίων του προ- Καποδιστριακού Δήμου Αμαλιάδας του Καλλικρατικού Δήμου Ήλιδας.

Οι πολίτες θα πρέπει μέχρι τις 18 Ιουνίου καλούνται  να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο λήγει επίσης στις 18 Ιουνίου 2018.

Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.

Τα ακίνητα τα οποία δεν θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης, θα καταγραφούν στις Αρχικές Εγγραφές ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και εφόσον δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο. Συνεπώς είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, οι δικαιούχοι να προσέλθουν το αργότερο έως την ημερομηνία λήξης της παράτασης συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας για να υποβάλλουν την δήλωση τους, διαφορετικά θα απαιτηθεί μεγαλύτερο κόστος και περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος