FOLLOW US: facebook twitter

Έγινε στάχτη το βιός τους

Ημερομηνία: 30-09-2016 | Συντάκτης:

fotia-spiti-roma1Παρανάλωμα του πυρός δύο λυόμενες κατοικίες οικογενειών ΡΟΜΑ στη Ζαχάρω

Τα πάντα παραδόθηκαν στις φλόγες σε δύο λυόμενους οικίσκους που στεγάζονταν δύο πολυμελής οικογένειες ΡΟΜΑ στο σιδηροδρομικό σταθμό Ζαχάρως. Η φωτιά που ξέσπασε περίπου στη μια το μεσημέρι, κατέστρεψε ολοσχερώς τα δύο σπίτια και ένα αγροτικό αυτοκίνητο. Ευτύχημα θεωρείται πως την ώρα της πυρκαγιάς οι δύο οικογένειες με τα παιδιά τους απουσίαζαν, ειδάλλως ήταν πολύ πιθανό να θρηνήσουμε θύματα.

Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία την ώρα που οι δύο οικογένειες απουσίαζαν στην Καλαμάτα. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν υπόνοιες πως πρόκειται για περίπτωση εμπρησμού για λόγους προσωπικής αντιδικίας. Τα εύφλεκτα υλικά συνέβαλαν στην ταχύτητα εξάπλωσης της πυρκαγιάς. Τα δύο λυόμενα στην κυριολεξία έλιωσαν, όπως και τα δύο πρόχειρα παραπήγματα που υπήρχαν στην αυλή τους.

fotia-spiti-roma2Mαζί κάηκε και το αγροτικό αυτοκίνητο μάρκας TOYOTA που βρισκόταν εκεί. Όλα τα υπάρχοντα των δύο οικογενειών, ό, τι διαθέτει ένα σπιτικό, έγιναν στάχτη μέσα σε λίγα λεπτά. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κινητοποιήθηκε με πέντε οχήματα και δέκα άντρες και επικεφαλής τον διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων Σαμουήλ Μερτζιμεκιάν και τον υποδιοικητή Κώστα Δρακόπουλο.

Οι πυροσβέστες ανησύχησαν στην αρχή μήπως υπήρχαν άνθρωποι μέσα στα δύο λυόμενα και κυρίως παιδιά. Η προσέγγιση ήταν πολύ δύσκολη και μέχρι να εξακριβωθεί πως οι δύο οικογένειες απουσίαζαν επικράτησε αναστάτωση…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος