FOLLOW US: facebook twitter

Άφησε πίσω της ζημιές η κακοκαιρία: Ισχυρές βροχοπτώσεις και σφοδροί άνεμοι σε όλη την Ηλεία

Ημερομηνία: 18-12-2017 | Συντάκτης:

Αρκετές περιοχές της Ηλείας, αντιμετώπισαν προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα κυρίως τη νύχτα του Σαββάτου έως τα ξημερώματα της Κυριακής. Στη Σπιάντζα, το Βαρθολομιό, τον Κάμπο, η κακοκαιρία άφησε πίσω της «πληγές» και προκάλεσε ανησυχία. Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες το μεσημέρι της Κυριακής, ανεμοστρόβιλος πέρασε από την περιοχή του Χειμαδιού και προκάλεσε ζημιές σε στέγες και αποθήκες… Περιορισμένης έκτασης προβλήματα υπήρξαν στους δήμους Αρχ. Ολυμπίας και Ζαχάρως αλλά και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, που αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Στο έλεος των ανέμων η Σπιάντζα

Η κακοκαιρία που έπληξε την Ηλεία, με ένταση κυρίως τη νύχτα του Σαββάτου, προκάλεσε ζημιές σε διάφορές περιοχές του νομού.

Στην Σπιάντζα και στον παραλιακό οικισμό, οι ισχυροί άνεμοι παρέσυραν κολώνες δικτύων, στέγαστρα μικρά και μεγάλα αντικείμενα από αυλές σπιτιών και γενικότερα σκόρπισαν τον τρόμο μέσα στη νύχτα στους μόνιμους κατοίκους της περιοχής.  Με το πρώτο φως της ημέρας αντίκρυσαν τι άφησε πίσω του το μπουρίνι, με τις ζημιές να μην ευτυχώς τόσο μεγάλες.

Πλημμυρικά φαινόμενα στο Βαρθολομιό

Έντονη ήταν η κακοκαιρία στην περιοχή του Κάμπου της Ηλείας τη νύχτα του Σαββάτου. Στο Βαρθολομιό σύμφωνα με πληροφορίες πλημμύρισαν δρόμοι στο κέντρο, ενώ έπεσαν περισσότερα από 75 χιλ βροχής, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν και τα αποστραγγιστικά κανάλια της περιοχής. Σύμφωνα με άλλες πηγές σημειώθηκε και χαλαζόπτωση στην περιοχή.

Πτώση δέντρων στην Εθνική Οδό

Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν, σημειώθηκε πτώση δέντρων στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου στο ύψος του Παλαιοχωρίου – Σαβαλίων το βράδυ του Σαββάτου. Η Τροχαία Ήλιδας έλαβε  μέτρα ρύθμισης της κυκλοφορίας με εκτροπή, ενώ στο σημείο για αρκετή ώρα ο δρόμος έκλεισε. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας ανέλαβε την κοπή και απομάκρυνση των κορμών, μέσα στη νύχτα


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος