FOLLOW US: facebook twitter

Άρης Κουλούρης: «Θα διεκδικήσω τα χρήματα από την ΕΠΟ»

Ημερομηνία: 29-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ πήρε θέση για τα χρήματα της ΟΥΕΦΑ και την κατασκευή του Ενωσιακού γηπέδου

Θέση για την ποινική δίωξη στον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση και τα χρήματα της ΟΥΕΦΑ που προορίζονταν για την πυρόπληκτη Ηλεία και την κατασκευή γηπέδου, πήρε χθες ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηλείας, Άρης Κουλούρης, μιλώντας στην ΕΡΤ Πύργου: «Αυτό ήταν επί προεδρίας του αείμνηστου Παπαγεωργίου, το 2007. Εγώ προσωπικά ανέλαβα το 2009. Κλήθηκα εγώ τότε, μόλις ανέλαβα, από τον Ειρηνοδίκη Γαστούνης, για μια προανάκριση για το συγκεκριμένο γεγονός.

Αν θυμάμαι καλά, η καταγγελία περιελάμβανε ότι δεν υπήρχε και γήπεδο Ενωσιακό. Κατέθεσα ό,τι μπορούσα να καταθέσω, διότι εγώ, ήμουν μεν σύμβουλος της ΕΠΣΗ τότε, αλλά τα θέματα τα χειρίζονταν αποκλειστικά ο αποθανών πρόεδρος κ. Παπαγεωργίου και ο γραμματέας κ. Παύλος Τσάμης. Κατέθεσα λοιπόν ό,τι ήξερα και από τότε δεν είχα κάτι διοικητικό, κάτι υπηρεσιακό. Θεωρώ ότι ο κ. Παύλος Τσάμης, γραμματέας τότε της Ένωσης, θα είναι σε θέση να σας διαφωτίσει περισσότερο για το τι ακριβώς έχει γίνει. Αυτός είναι ο μόνος αρμόδιος, αποθανόντος του προέδρου».

«Δεν ξέρω, ήμασταν αντιπολίτευση τότε»

Στη διαπίστωση του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, ότι γήπεδο τελικά δεν έγινε, ο κ. Κουλούρης απάντησε: «Εμείς δεν έχουμε γήπεδο (σ.σ. το Ενωσιακό) και παίζουμε; Από κει και πέρα, αν η διαδικασία της εκταμίευσης των χρημάτων καθυστέρησε και τα χρήματα χορηγήθηκαν προσωρινά για τον Ρεχάγκελ και κατόπιν για την Ένωση, δεν μπορώ εγώ να το ξέρω, γιατί όπως ξέρετε, εμείς ήμασταν αντιπολίτευση τότε, ασφαλώς και δεν ενημερωνόμασταν για τη διαδικασία. Αυτό το ήξερε ο πρόεδρος και ο γραμματέας, οι κορυφές της Ένωσης. Θεωρώ λοιπόν ότι ο κ. Παύλος Τσάμης μπορεί να τοποθετηθεί. Αν τα χρήματα είχαν έρθει θα είχε ενημερωθεί το προεδρείο, γιατί αν θυμάστε είχε έρθει ο Πλατινί, εγώ είχα πάει τότε στο ξενοδοχείο στη Συγγρού όπου είχε δώσει πρες κόνφερανς, τον είχε ευχαριστήσει ο κ. Παπαγεωργίου για την προσφορά του και παρακολουθείτο το θέμα τότε από την ΟΥΕΦΑ για την εκταμίευση των χρημάτων. Βέβαια, εγώ τώρα όπως το διάβασα στα σάιτ, δεν έχουν διατεθεί τα χρήματα κλπ., ως εκ τούτου εμείς πρέπει να διεκδικήσουμε χρήματα από την ΕΠΟ;».

«Το γήπεδο θα ήταν τέλειο…»

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ παρενέβη και είπε: «τα χρήματα έχουν σίγουρα διατεθεί, για αυτό έγινε και το γήπεδο. Και τότε ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ συνέχισε: «Για να απονείμουμε τα του καίσαρος τω καίσαρι θεωρώ πως θα μπορούσε  η ΕΠΣ Ηλείας τότε να διεκδικήσει αυτό που γινόταν σε άλλες Ενώσεις, να πάρει το 1,2 εκατ. που έδινε στις άλλες Ενώσεις κι έφτιαχναν γήπεδο, συν τις 600 χιλιάδες ελβετικά φράγκα και το γήπεδο θα ήταν τέλειο, θα είχε ασφαλτοστρωθεί, θα είχε κλειστούς χώρους κάτω από την καινούρια κερκίδα. Γιατί στην ουσία τότε τι έγινε: η ΕΠΟ έβαλε μέσα στο συνολικό ποσό της κατασκευής του γηπέδου, κατά τη γνώμη μου γιατί δεν ήμουν τότε μέσα στα πράγματα, το ποσό της ΟΥΕΦΑ και απηλλάγη από ένα ποσό που ήταν υποχρεωμένη, βάσει συμφωνίας που είχε κάνει με την ΕΠΣ, όπως και με τις άλλες ΕΠΣ, να φτιάξει το γήπεδο.

Βέβαια αν θυμάστε μερικά γήπεδα τα σταμάτησε στη μέση και εκεί η ΕΠΟ δια του προέδρου Γκαγκάτση, μπορεί να είπε ότι εμείς δεν θα το φτιάξουμε το γήπεδο με αφορμή τα λεφτά, έβαλε και η ΕΠΟ τα υπόλοιπα και το κατασκεύασε. Εμείς όταν αναλάβαμε το έργο το βρήκαμε κατά 70-80% εκτελεσμένο, παραλάβαμε ό,τι παραλάβαμε, προσπαθήσαμε  και το φέραμε εις πέρας, το ηλεκτροδοτήσαμε γιατί ήταν χωρίς άδεια κατασκευής, να μην τα υπενθυμίζουμε αυτά. Ήταν χωρίς άδεια κατασκευής ένα έργο 1.5 εκατ. ευρώ και με τη βοήθεια του κ. Καφύρα που ήταν τότε Νομάρχης, αλλάξαμε τη χρήση στην περιοχή και βγήκε μια άδεια ενώ ήταν ήδη φτιαγμένο, για να μπορέσουμε να το ηλεκτροδοτήσουμε. Με ιδρώτα και αίμα».

«Είμαι υποχρεωμένος να τα διεκδικήσω»

Ο κ. Κουλούρης κατέληξε ως εξής: «Δεν μπορώ να ξέρω τι ακριβώς έγινε με τα χρήματα. Αντιπολίτευση ήμουν τότε στην ΕΠΣ Ηλείας, σε μια γωνία καθόμουν και ούτε καν ενημέρωση είχα, γιατί αν είχα ενημέρωση θα ήξερα όταν έβγαινα, ο δύσμοιρος πρόεδρος, ότι είχα ένα έργο 1,5 εκατ. ευρώ χωρίς άδεια κατασκευής». Στην τελευταία ερώτηση αν θα κληθεί ως μάρτυρας στην υπόθεση, είπε: «τι να πω, με κάλεσε ο Ειρηνοδίκης το 2009 και με ρώτησε αν υπάρχει γήπεδο ή όχι. Του πήγα τις φωτογραφίες, του έδειξα πως παίζονται εκεί τα παιχνίδια, από κει και πέρα τι έχει γίνει, μπορώ να ξέρω; Αν όμως βγει απόφαση ότι τα χρήματα δεν έχουν δοθεί στην ΕΠΣ Ηλείας είμαι υποχρεωμένος να τα διεκδικήσω ακόμα και δικαστικώς από την ΕΠΟ».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος