FOLLOW US: facebook twitter

«Άνοιξε» ξανά το Δημοτικό Στάδιο Πύργου

Ημερομηνία: 28-01-2017 | Συντάκτης:

liatsis-moisiadou

Η Επιτροπή Καταλληλότητας έδωσε χθες 3μηνη προσωρινή άδεια λειτουργίας

Τρίμηνη, προσωρινή άδεια λειτουργίας στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου, χορηγήθηκε χθες από την Επιτροπή Ελέγχου Καταλληλότητας Αθλητικών Εγκαταστάσεων της Π.Ε. Ηλείας, τα μέλη της οποίας πραγματοποίησαν εκ νέου αυτοψία στους χώρους του.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Πηνελόπη Μωϊσιάδου, Πολιτικός Μηχανικός, η Γραμματέας Ευδοκία Μπάστα, Υπάλληλος ΤΑΣ και τα μέλη Ιωάννα Δημοπούλου (ΑΤ Πύργου), Θεόδωρος Λεβέντης (Πυραγός Π.Υ. Πύργου) και Κυριάκος Κυριακόπουλος (εκπρόσωπος ΕΠΣΗ), έλεγξαν τις εγκαταστάσεις και διαπίστωσαν ότι οι βλάβες που είχαν επισημανθεί στις 12 Ιανουαρίου και είχαν ως αποτέλεσμα την απαγόρευση της πρόσβασης στις κερκίδες και στο χώρο κάτω από αυτές, αποκαταστάθηκαν.

liatsis-stadio

Η αυτοψία, έγινε παρουσία του Δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή, του προέδρου της ΔΕΥΑΠ Γιώργου Ανδριόλα, της Διευθύντριας Τεχνικών Υπηρεσιών Σοφίας Γούργουρα και του άμισθου συμβούλου Δημάρχου για θέματα Αθλητισμού Χρήστου Γιαννακόπουλου.

«Επικεντρωνόμαστε στην ασφάλεια»

Η πρόεδρος της Επιτροπής Καταλληλότητας Αθλητικών Εγκαταστάσεων Π.Ε. Ηλείας κ. Μωϊσιάδου κατά την χθεσινή αυτοψία, αναφέρθηκε στους λόγους που αποφάσισαν την απαγόρευση πρόσβασης στο στάδιο, επισημαίνοντας ότι κατά τον έλεγχο που έγινε στις 12 Ιανουαρίου, παρατήρησαν αποξήλωση του σοβά σε ένα  υποστύλωμα αλλά και αστοχία ενός κοντού υποστυλώματος κάτω από τις κερκίδες.

stadio-moisiadou

«Αυτό και μόνο το γεγονός ήταν ικανό να μη δώσουμε την άδεια λειτουργίας στο στάδιο. Στη συνέχεια έγινε σύσκεψη με αντιδήμαρχο κ. Σκαρτσιάρη και τους μηχανικούς του δήμου όπου τους εξηγήσαμε λόγους που δε δίνουμε άδεια λειτουργίας και τους είπαμε ποια είναι η θεραπεία και οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν. Προχθές μας κατέθεσε ο δήμος αίτημα για επανεξέταση του σταδίου καθώς έγιναν οι απαιτούμενες επισκευές και μας έχουν καταθέσει όπως είχε ζητηθεί βεβαίωση από δυο διπλωματούχους μηχανικούς στατικής επάρκειας κτιρίου αλλά και υπεύθυνη δήλωση Ηλεκτρολόγου Μηχανικού ότι έγινε έλεγχος και η ηλεκτρική εγκατάσταση είναι ασφαλής. Αυτό μας βεβαιώνει ότι το κτίριο μπορεί να φέρει με ασφάλεια το φορτίο για το οποίο έχει σχεδιαστεί» είπε και πρόσθεσε ότι επειδή έχει επισκεφθεί το στάδιο του Πύργου και το 2015, που παρουσίαζε εικόνα εγκατάλειψης, διαπιστώνει σήμερα ότι οι προσπάθειες αναβάθμισης που γίνονται είναι πολλές. «Πρέπει να απομονώσουμε πολιτικές και να επικεντρωθούμε στην ασφάλεια του κτιρίου και για αυτό πρέπει να έχουμε πιστοποιήσεις μηχανικών ώστε να βγει το πόρισμα».

Ο Δήμαρχος κ. Λιατσής, αναφέρθηκε στις φιλότιμες όπως είπε προσπάθειες που καταβάλουν για να φτιάξουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις που είχαν απαξιωθεί και σχολίασε ότι η απόφαση απαγόρευσης στο στάδιο, ήταν «λίγο γρήγορη». Εξηγώντας τι εννοεί, επισήμανε ότι έπρεπε να ληφθεί υπόψη το φορτίο που σηκώνει το στάδιο, τονίζοντας ότι ναι μεν υπάρχουν 10.000 θεατών, στο γήπεδο εμφανίζονται το πολύ 1000-1500 θεατές που παρακολουθούν τον Πανηλειακό και μάλιστα βρίσκονται στο ανατολικό και δυτικό μέρος των κερκίδων. «Συμβουλευτήκαμε μηχανικούς και πιστεύουμε ότι την Κυριακή ο αγώνας του Πανηλειακού θα γίνει στο στάδιο. Επουδενί δε θα θέλαμε να θέσουμε σε κίνδυνο τη ζωή κανενός».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος