FOLLOW US: facebook twitter

Άναψε «πράσινο φως» για 30 ΚΕΠ…δανειοληπτών

Ημερομηνία: 23-08-2016 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

kep-daneioliptwn

Θα προσφέρουν δωρεάν νομική υποστήριξη – Στην Πάτρα το πρώτο για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δημιουργία των Κέντρων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών καθώς την περασμένη εβδομάδα εξασφαλίστηκε και η κοινοτική χρηματοδότηση για τη δημιουργία τους με την υπογραφή της σχετικής πράξης για την εισαγωγή του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα 2014-2020».

Τα νέα κέντρα πληροφόρησης που συστήνει το υπουργείο Οικονομίας, γνωστά και ως «ΚΕΠ των δανειοληπτών» θα είναι συνολικά 30 και θα λειτουργήσουν σε όλη τη χώρα, συστηματοποιώντας την ενημέρωση προς τους δανειολήπτες για τα διαθέσιμα εργαλεία ρύθμισης (Κώδικας Δεοντολογίας των Τραπεζών, νόμος Κατσέλη κ.ά.) με βάση την ισχύουσα νομοθεσία. Οι υπηρεσίες που θα προσφέρουν θα είναι συμβουλευτικού χαρακτήρα και θα αφορούν ζητήματα σύναψης δανείων, διαχείρισης ενήμερων ή ληξιπρόθεσμων οφειλών έναντι πιστωτικών, χρηματοδοτικών ιδρυμάτων και εταιρειών του ν. 4354/ 2015, καθώς και εν γένει θέματα χρηματοοικονομικής διαχείρισης.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου, το σχέδιο δράσης για τη συγκρότηση και λειτουργία των ΚΕΥΔ θα είναι σε πρώτη φάση έτοιμο σε τρεις μήνες από την υπογραφή της σύμβασης (έως τα μέσα Νοεμβρίου), ώστε να είναι πλήρως λειτουργικό ήδη από τα τέλη Δεκεμβρίου, ώστε να παρέχουν ενημέρωση και νομική – οικονομική συμβουλευτική υποστήριξη σε όσους χρωστάνε στις τράπεζες και θέλουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους

Στόχος είναι οι δανειολήπτες και ειδικά οι ασθενέστεροι οικονομικά που έχουν ελλιπή ενημέρωση και δεν μπορούν να αναζητήσουν τη συμβουλή κάποιου εξειδικευμένου δικηγόρου για την τακτοποίηση των χρεών τους, να έχουν τη δυνατότητα μέσω των κέντρων αυτών να συγκεντρώνουν όλα τα έγγραφα και τις πληροφορίες που χρειάζονται για τη ρύθμιση των δανείων τους με τις τράπεζες.

Τα νέα Κέντρα Πληροφόρησης που θα συστηματοποιήσουν τα σύγχρονα εργαλεία που θα παρέχει το Δημόσιο για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας, αναμένονται με αγωνία από νοικοκυριά, επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είναι «στο κόκκινο» και δεν ξέρουν πώς να χειριστούν την όλη κατάσταση.

Σε 18 περιοχές
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου, δέκα ΚΕΠ δανειοληπτών θα λειτουργήσουν σύντομα στην Αττική, ένα στον Πειραιά, τρία στη Θεσσαλονίκη και από ένα στους νομούς Εβρου, Καβάλας, Ημαθίας, Σερρών, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Λάρισας, Μαγνησίας, Εύβοιας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Κορινθίας, Μεσσηνίας, Ρόδου, Ηρακλείου και Χανίων.

Τα 30 κέντρα θα στελεχωθούν με 200 υπαλλήλους. Οι 60 θέσεις (τουλάχιστον 2 ανά ΚΕΥΔ) θα καλυφθούν με μετατάξεις, μεταφορές και αποσπάσεις μονίμων υπαλλήλων ή υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του δημοσίου τομέα. Στις υπόλοιπες θέσεις θα προσληφθούν εξειδικευμένοι εξωτερικοί σύμβουλοι, κυρίως πτυχιούχοι νομικών, ή οικονομικών, ή κοινωνικών και πολιτικών επιστημών, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, κατόπιν προκήρυξης της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων