FOLLOW US: facebook twitter

Άμεσα μέτρα για την στήριξη των αγροτών

Ημερομηνία: 16-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

katastrofes-thermokipia5

Στο πλευρό των πληγέντων αγροτών ο Σύλλογος Γεωπόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Ηλείας

Ο Σύλλογος Γεωπόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Ηλείας είναι στο πλευρό των αγροτών που ζημιώθηκαν  από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις, πλημύρες και ανεμοστρόβιλοι)  που έπληξαν το νομό μας το τελευταίο  χρονικό διάστημα.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν στη γεωργική παραγωγή αλλά και στις παραγωγικές υποδομές,   είναι ανυπολόγιστες και με τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις  στην οικονομική ζωή του τόπου για το μέλλον.

Οι αγρότες μας  έχασαν το ετήσιο εισόδημα τους για τη διαβίωση των οικογενειών τους  ενώ ταυτόχρονα  δεν μπορούν να ανακτήσουν  το κεφάλαιο που είχαν επενδύσει στις καλλιέργειες τους για να συνεχίσουν τη δραστηριότητα τους . Ακόμα πιο δυσοίωνη είναι η κατάσταση για εκείνους που είδαν τα θερμοκήπια τους , τους στάβλους τους και τις άλλες υποδομές  τους να καταστρέφονται.  Και επιπλέον στις συνθήκες μηδενικής δυνατότητας  χρηματοδότησης   που βιώνει ο επιχειρηματικός  κόσμος σήμερα, η αντικατάσταση των υποδομών αυτών είναι προβληματική .

Είναι επιτακτική ανάγκη όλοι οι εμπλεκόμενοι οργανισμοί να ενεργήσουν συντονισμένα και άμεσα ώστε   να μην  χαθεί η πρωτογενής παραγωγή στο νομό.

Ζητάμε :

  • Για να αποφευχθεί ο εμπαιγμός και η σύγχυση στους παραγωγούς να ξεκαθαριστεί ποιος φορέας αποζημιώνει τη κάθε ζημιά. Να ανακοινωθούν  από το ΥΠΑΑΤ οδηγίες για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί ο κάθε ζημιωμένος αγρότης και κτηνοτρόφος
  • Την άμεση κήρυξη της περιοχής ως θεομηνιόπληκτη
  • Τηνεγκαιρη και άμεση εκτίμηση των ζημιών, ώστε να μην υπάρξει καμιά καθυστέρηση στην αποκατάσταση  όπου είναι εφικτό
  • Άμεση αποζημίωση των πληγέντων
  • Να ληφθούν μέτρα για τη χρηματοδότηση των πληγέντων για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος