FOLLOW US: facebook twitter

Άμεσα καταγραφή ζημιών από τον ΕΛΓΑ: Παρέμβαση από Τζαβάρα, Κουτσούκο και Κατρίνη

Ημερομηνία: 29-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Να κινηθούν τάχιστα οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ έτσι ώστε να αρχίσουν άμεσα οι καταγραφές και να καλύψουν όλο το εύρος των ζημιών από την πρόσφατη θεομηνία που για μια ακόμα φορά κατέστρεψε τους αγρότες του νομού, ζητούν με παρεμβάσεις τους οι βουλευτές της Ηλείας Κώστας Τζαβάρας και Γιάννης Κουτσούκος με ερωτήσεις τους στη Βουλή, όπως και ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης.

Ο κ. Τζαβάρας από την πλευρά του τονίζει επίσης ότι «Ακόμα εκκρεμούν οι αποζημιώσεις μέσω ΠΣΕΑ που με ευκολία «έταζε» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στους σταφιδοπαραγωγούς και τους ιδιοκτήτες θερμοκηπίων που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2016. Τίποτα δεν έχει γίνει ακόμα για την τροποποίηση του Κανονισμού Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής του ΕΛΓΑ για να συμπεριλάβει νέα ασφαλιζόμενα αίτια και να καλύψει έτσι και τις ζημιές από τις θεομηνίες της κλιματικής αλλαγής.»

Ο κ. Γ. Κουτσούκος μεταξύ άλλων στην ερώτησή αναφέρει ότι «λόγω των επανειλημμένων θεομηνιών  που έχουν πλήξει την Ηλεία, με αποτέλεσμα να στερηθούν οι αγρότες τα αναμενόμενα εισοδήματα, καθώς επίσης και την πιστωτική ασφυξία στην αγορά, η μη έγκαιρη και δίκαια αποζημίωση των αγροτών θα οδηγήσει πολλούς από αυτούς σε αδυναμία να καλλιεργήσουν εκ νέου» και καλεί τον υπουργό να απαντήσει ποιες θα είναι οι ενέργειές του έτσι ώστε έγκαιρα να αποζημιωθούν οι Ηλείοι αγρότες.

Τέλος ο κ. Κατρίνης επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «Οποιαδήποτε ολιγωρία ή αμέλεια θα μεγαλώσει τον αριθμό των αγροτών με χρέη και θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο μια δύσκολη χρονιά για την Ηλεία.Τώρα είναι η ώρα των πράξεων και των αποδείξεων. Ας κινηθούν όλοι, ιδιαίτερα οι έχοντες την ευθύνη, γρήγορα και ανακουφιστικά.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος