FOLLOW US: facebook twitter

Άγγιξαν το όνειρό τους – 856 Ηλείοι πέρασαν τις πόρτες των ΑΕΙ και ΤΕΙ

Ημερομηνία: 25-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ó÷Ýäéï 1

Ένα νέο συναρπαστικό ταξίδι μόλις ξεκίνησε…

Μέρα χαράς και ευτυχίας η χθεσινή για 856 Ηλείους μαθητές από τους 1010 που έδωσαν Πανελλαδικές εξετάσεις και που έκαναν το όνειρο τους πραγματικότητα.

Η χαρά για πολλούς από αυτούς ήταν διπλή και αυτό γιατί κατάφεραν να εισαχθούν στη σχολή της πρώτης επιλογής τους και σε αρκετές περιπτώσεις στις πρώτες θέσεις εισαγωγής.

Από τους επιτυχόντες των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ ομάδας Β (90%) παλαιού και νέου συστήματος, των Αποφοίτων ΕΠΑΛ ομάδας Α, αλλά και των αποφοίτων Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ του 2015 και του 2014 (10%), οι 543 εισήχθησαν στα ΑΕΙ και οι 313 στα ΤΕΙ της χώρας. Μάλιστα, 26 από αυτούς δήλωσαν σχολές στον τόπο τους, δηλαδή στα ΤΕΙ Πύργου και Αμαλιάδας, είτε με κριτήριο την εντοπιότητα, είτε γιατί τους ενδιέφερε το γνωστικό αντικείμενο. Σε αυτή λοιπόν την κατηγορία έχουμε 9 Ηλείους φοιτητές στο τμήμα Διοίκησης, Οικονομίας & Επικοινωνίας Πολιτιστικών & Τουριστικών Μονάδων Πύργου (Κατευθύνσεις: 1. Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, 2. Μουσειολογία, 3.  Επικοινωνία Πολιτιστικών Μονάδων) και 17 στο τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων Αμαλιάδα (Κατευθύνσεις: 1. Φυτικής Παραγωγής, 2. Ζωικής Παραγωγής, 3. Αγροτικής Οικονομίας).

Οι βάσεις εισαγωγής αλλά και οι ονομαστικές καταστάσεις, ανακοινώθηκαν χθες από το Υπουργείο Παιδείας λίγο μετά τις 10 το πρωί οπότε και ξεκίνησε η αποστολή στα κατά τόπους Λύκεια της Ηλείας από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού.

Η διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα, ωστόσο ελάχιστοι ήταν όπως άλλωστε συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, οι μαθητές που βρέθηκαν στα σχολεία για να ενημερωθούν από τις καταστάσεις που είχαν αναρτηθεί σε εμφανές σημείο. Η πλειοψηφία επέλεξε να ενημερωθεί ηλεκτρονικά με τον προσωπικό του κωδικό.

dimitrellos-vasilis

«Καλή συνέχεια στο συναρπαστικό ταξίδι της ζωής»

Ευχές και συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες, έδωσε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Βασίλης Δημητρέλλος, συγχαίροντας τους, «από καρδιάς» όπως χαρακτηριστικά είπε, για την εισαγωγή τους στις σχολές των Ανώτατων και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων της χώρας. «Η επιτυχία αυτή αποτελεί ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα στο δρόμο προς την απόκτηση της εξειδικευμένης γνώσης που οδηγεί σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον σπουδών, επαγγελματικής αποκατάστασης και συνολικής προόδου. Άξιοι συγχαρητηρίων είναι και οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων που έπαιξαν καθένας τον δικό του καθοριστικό ρόλο, ώστε να συντελεστεί η τελική επιτυχία των μαθητών μας με την είσοδό τους στις σχολές της επιλογής τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» είπε και υπενθύμισε, απευθυνόμενος σε όσους μαθητές δεν κατάφεραν να εισαχθούν στις σχολές που τους ενδιέφεραν, πως «η μη επίτευξη αυτού του στόχου δεν λογίζεται για αποτυχία, παρά είναι μία χρήσιμη εμπειρία, απ’ αυτές που η ζωή είναι γεμάτη και που η αξιοποίησή τους είναι στο χέρι του καθενός. Εύχομαι κάθε καλό σε όλους, τόσο για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, όσο και για τη συνέχιση του συναρπαστικού ταξιδιού της ζωής».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος