FOLLOW US: facebook twitter

«Καμπανάκι» για τα ακαθάριστα οικόπεδα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου

Ημερομηνία: 23-06-2017 | Συντάκτης:

Αυστηρότερη γίνεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου σε ότι αφορά τους ακαθάριστους οικοπεδικούς χώρους. Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκε στον τομέα ευθύνης της υπηρεσίας πως ξέσπασαν πυρκαγιές σε τέτοιους χώρους κοντά σε κατοικημένες περιοχές και κυρίως στην παραθαλάσσια ζώνη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κινδυνέψουν οι γειτονικές κατοικίες.

Ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Γιάννης Πετρούτσος χθες με δηλώσεις του αναφέρθηκε στο θέμα και ζήτησε από τους ιδιοκτήτες ή τους υπεύθυνους των χώρων αυτών να φροντίσουν για τον καθαρισμό τους, την κοπή και την απομάκρυνση των χόρτων, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

«Απαγορεύεται οποιαδήποτε φωτιά από την 1η Μάη έως τις 31 Οκτωβρίου σύμφωνα με την Πυροσβεστική Διάταξη 4 και επίσης αυτοί που εμπλέκονται σε οικοπεδικούς χώρους που είναι ακαθάριστοι τιμωρούνται σύμφωνα με το άρθρο 433 του Ποινικού Κώδικα, αυτοί δηλαδή που έχουν έναρξη πυρκαγιάς στο οικόπεδο τους.

Η υπόθεση προχωρά στο Δημόσιο Κατήγορο και αυτός κρίνει ανάλογα με το τι έχει κινδυνεύσει και το τι έχει καεί και επιβάλει πρόστιμα» εξήγησε ο κ. Πετρούτσος μεταξύ άλλων. Στις άμεσες κυρώσεις είναι η σύλληψη του δράστη και ο σχηματισμός δικογραφίας.

«Δυστυχώς διαπιστώνω και από τις περιπολίες που κάνω καθημερινά, ότι ο κόσμος δεν συμμορφώνεται, όχι μόνο για τα οικόπεδα ακόμα και για τα αγροτεμάχια τα οποία υπάρχουν. Ο νόμος δίνει την δυνατότητα στον εκάστοτε δήμο να μπαίνει στα οικόπεδα, να τα καθαρίζει και να χρεώνει με ένα μικρό αντίτιμο τους ιδιοκτήτες.

Εκεί τίθενται άλλα θέματα. Έχω μιλήσει με τη Πολιτική Προστασία του Δήμου Πύργου αλλά και με τις Πολιτικές Προστασίες των υπόλοιπων δήμων προσπαθούμε για το καλύτερο αλλά δεν είναι εύκολο να καθαριστούν όλα τα οικόπεδα. Γι’ αυτό γίνεται και έκκληση προς τους ιδιοκτήτες να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό είναι κίνδυνος έναρξης πυρκαγιάς και κινδυνεύουν και οι ίδιοι. Τόσο οι οικίες τους όσο και οι οικίες των υπόλοιπων κατοίκων.

Έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ανακοινώσεις πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, αλλά ακόμα και τώρα εγώ κάνω επαφές και με τους προέδρους και με τα γραφεία πολιτικής προστασίας όπου υπάρχει πρόβλημα να γίνεται άμεση επέμβαση. Όμως βλέπω ότι οι πολίτες δεν έχουν ευαισθητοποιηθεί και υπάρχει και το προηγούμενο του 2007, που θα έπρεπε να είναι ο «φόβος», του να μην έχουμε χειρότερα λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας και φέτος».

Σε καθημερινή βάση καταγράφονται στην Π.Υ. Πύργου, αλλά και στα Π.Κ. Κρεστένων και Ολυμπίας, 5-6 συμβάντα με πυρκαγιές σε οικοπεδικούς χώρους

Στην ΠΥ Πύργου με το ΠΚ Ολυμπίων και το ΠΚ Κρεστένων υπάρχουν 5-6 και μάλιστα σε επικίνδυνες ώρες όπως το μεσημέρι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος