FOLLOW US: facebook twitter

Αναδρομή στην ιστορία: Εξαιρετική η εκδήλωση για την δημιουργία και την πορεία του γυμνασίου Ζαχάρως

Ημερομηνία: 07-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

Τις σελίδες της ιστορίας του Γυμνασίου Ζαχάρως ξεφύλλισαν μαθητές, γονείς και κάτοικοι της περιοχής σε μια εκδήλωση αναδρομή στο παρελθόν, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. «Γυμνάσιο Ζαχάρως, ένα σχολείο με ιστορία!» ήταν ο τίτλος του πολιτιστικού προγράμματος που παρουσίασαν οι μαθητές του Γυμνασίου Ζαχάρως μαζί με τους καθηγητές τους.

Οι μαθητές της Γ’ τάξης μαζί με τις καθηγήτριές τους Ρέα Μακρή, Βασιλική Κατσαρή και Χαρά Δημητροπούλου, έκαναν μια εξαιρετική δουλειά συγκεντρώνοντας ένα πολύ μεγάλο αρχειακό υλικό με ντοκουμέντα, παλιές φωτογραφίες, μαρτυρίες ανθρώπων κυρίως μεγάλης ηλικίας που πέρασαν ως μαθητές από τα θρανία του Γυμνασίου της Ζαχάρως αλλά και νεότερων καλύπτοντας όλο το φάσμα της πορείας του σχολείου μέσα στο χρόνο. Η εκδήλωση «ντύθηκε» μουσικά  από τη χορωδία του Γυμνασίου Ζαχάρως με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό Μαίρη Δημητροπούλου.

Όπως αναφέρθηκε από τον διευθυντή του σχολείου Κωνσταντίνο Τζανέτο, στόχος της εκδήλωσης που εντάσσεται σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ήταν να ανασύρει μνήμες από το παρελθόν για το πως δημιουργήθηκε το γυμνάσιο Ζαχάρως. Βοήθησε κυρίως η Γ΄ τάξη σε αυτό. Η κα Μακρή από την πλευρά της τόνισε πως ήταν πολύ σημαντικό αυτό που πέτυχε η Γ’ τάξη του Γυμνασίου Ζαχάρως, να ασχοληθεί με την ιστορία του σχολείου και της δημιουργίας του.

«Νομίζω πως δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να αποκτήσουν τα παιδιά συλλογική συνείδηση και γνώση ουσιαστική της ιστορίας μας. Πλούτισαν και τις γνώσεις τους και της συλλογικότητάς τους και την αίσθηση ευθύνης» τόνισε μεταξύ άλλων, αφιερώνοντας τη βραδιά στους μαθητές που κουβαλώντας πέτρα – πέτρα, έχτισαν το σχολείο, λέγοντας πως κάποιοι εξ αυτών ήταν παρόντες στη βραδιά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος